RSS

9/353 – Kukurikú

21 aug

Helló, vasárnap. A szomszédban* másfél órája rikoltozik a kakas, és már a macskák is megkapták az első reggelijüket, úgyhogy akár blogolhatok is.

Lehet, hogy ma lemegyek a zsibire, és ha igen, akkor még írhatok arról is, de ez még a jövő zenéje.

* Azoknál, akiknek a kertjéből kábé nyolcszáz évvel ezelőtt átköszönt az ott kolbászoló helyszínelő rendőr a mi kertünkben kolbászoló helyszínelő rendőrnek, hogy “Hellóóó, hát ti is itt vagytok? Te, lehet, hogy ez ugyanaz a betörő volt?”. Ebben a pillanatban két dolgot értettem meg halálos pontossággal: a) ennek a településnek a térinformatikai rendszere egy összecammantott szarkupac; b) ezek a jagellók tutira nem fogják elkapni a betörőinket.

Jelzem, egyszer elkezdtem írni egy krimit, amiben bürgüncfalvi rendőrök balfaszkodtak, kábé egynegyedéig jutottam, aztán közbejött a zélet, úgyhogy valószínűleg sose jutok majd a végére, de ez nem is baj, mert minden megvan már a fejemben az utolsó jelenettel bezárólag, módszerek, alibik, nyomok, jelek, félrevezetések és konfliktusok, csak az indíték nem, és valamiért nem fűlik fogam ahhoz, hogy az indíték-nélküli-gyilkosság-amit-csak-azért-követ-el-egy-nagyon-okos-cihopata-hogy-ebből-lehessen-egy-krimi útra tévedjek.

 

2 responses to “9/353 – Kukurikú

 1. Zsuzsi

  2022/08/21 at 20:51

  Gombás szendvicskék, cuki macskák, tarka miliő, és egy kis eső, meg egy kupac színes fonal, mi kell még a boldogsághoz? 🙂

   
 2. Retyusa

  2022/08/21 at 22:14

  Nálunk a szomszédban két éven keresztül tartottak egy idióta kakast, amelyik már éjjel 3-kor rázendített, de 10-15 másodpercenként, tekert vagy kettőt. Rémes egy kiadás volt, szerintem este 1-től aludhatott össz négy órát 3-ig. A 24-ből… Aztán szerencsére, egyszer csak levágták! és aludtunk végre! Kisvártatva jöttek a kutyák… jelenleg kettő “éjszakai ügyeletes”. Azaz nappal alszanak, éjjel meg ugatnak, nyilván semmi ugatnivalójuk….

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: