RSS

Eská 9/43 – Fiókfrissítés

20 aug

Még tavaly történt, hogy gondos tervezés után beszereztünk a hálószobába a régi rozoga gardrób helyett egy új, praktikus Paxot, aztán én úgy szétkaptam a korábbi szekrényt, mint a pinty. A darabok egy része az “egyszer kelljen, s jó, ha van” szellemében levonult a pincébe, a tükrös ajtók például buborékos fóliába csavartan várják, hogy a sógornőm egyszer elvigye őket. Igazából csak a középső elemet tartottam meg többé-kevésbé intakt állapotban a komplett szekrényből, ezt.

A fotón épp ott látható, ahová végül szántam őkelmét, az emeleti folyosóra a fürdőszoba ajtaja melletti ficakba. Nyilván kezdeni kellett vele valamit, úgyhogy… ja, jól sejtitek, ezt is szétkaptam, mint foxi a lábtörlőt.

Ebben az időben már le volt festve Poros Beton színűre a Bűnök Barlangja, és az emeleti folyosóra is nekiláttak beszállingózni a szürke Haugák, úgyhogy kikevertettem a Mogorvákkal egy kübli világosszürke Unitopot. Ezen a képen is ott van, ni.

Innen már elvileg sínen volt a dolog.

(A tükrös ajtókat is befestettem, de tök hiába, amikor megpróbáltuk visszaszerelni, kiderült, hogy a vénségtől meg a hurcikálástól totál elkajszultak a zsanérok. Mondjuk úgy, hogy a probléma megoldása még folyamatban van, de én igazán ráérek.)

Na de aztán jöttek a fogantyúk. Ezeket valamiféle igen vicces fröccsöntött nájlonból gyártották, úgyhogy elsőként muszáj volt lecsiszolnom dörzspapírral az egész bandát, hogy ne csússzon le róluk a festék,

aztán be is festettem őket azonmódulag.

Megszáradtak, felszereltem egy tesztpéldányt az egyik fiókra (kép erről nincs), aztán elkezdtem keservesen ásítozni. Rohadtul unalmas lett szegénykém.

Oké, újratervezés.

(Helló, Erik, rég játszottunk, ideje lenne végre bandáznunk együtt egy kicsit.) Mint látható, a lakásban fellelhető Unitopokkal kísérleteztem, hogyan és miként tetszik nekem legjobban az egész, aztán száradás után kiválasztottam a kész ojjektumokból négy szimpatikusabbat, és uccuneki, csillagcsavarhúzó.

Úgyhogy most így néz ki a fiókos rész a szekrényből:

A polcos részben persze még nagyjából tömegkarambol van, de én ráérek, és Terveim is vannak. Asszem, azokban a Tervekben ezek a rozetták is helyet kapnak,

bár ki tudja. Mint mondtam, én igazán ráérek. A szekrény is.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2022/08/20 hüvelyk újracucc, eská, projekt

 

2 responses to “Eská 9/43 – Fiókfrissítés

 1. Zsuzsi

  2022/08/21 at 16:36

  Fiókok hete volt? 😀
  Ezek is jók lettek. 🙂
  Várjuk a rozetták kalandjait. Mi is ráérünk. 🙂

   
  • mák

   2022/08/21 at 18:06

   Olyan kis kézenfekvőek, no. 🙂 Azért következő feladatként valami mással fodlak elkápráztatni.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: