RSS

8/27 – Fecsegős

27 Sze

Ma igazán keményen dolgozó kisembernek kéne lennem, ami szöges ellentétben van azzal, hogy “az Úr napját szenteld meg”, de még ennél is nagyobb baj, hogy semmi kedvem hozzá. Össze kéne raknom egy konferencia-jelentkezést, egy konferencia-ppt-t (a móka kedvéért természetesen egy olyan kutatásból, ami még nincs is kész), mindehhez pedig, búb a bankán, produkálnom kell egy ún. levélinterjút is. Ez utóbbiban én vagyok a kérdezett, és az ilyesmi még mindig meglep, hogy emberek kíváncsiak arra, miket fecsegek én össze. (A krimikről, természetesen – más témájú fecsegéseimet leginkább azért viselik el, mert én a katedrán vagyok, ők meg a padban ülnek, és én közelebb vagyok az ajtóhoz, úgyhogy el tudnám állni az útjukat, ha menekülőre fognák.)

A levélinterjúhoz mellékelnem kell egy fekvő téglalap alakú fotót is, ami különösen szép kihívás lesz ebben az átmeneti vircsaftban, a kis rózsaszín izé ugyanis, ami jelenleg az egyetlen használható fényzőgépem, határozottan rühelli a pofámat. Jó, na, lehet, hogy az időzítőt rühelli, de ez nem változtat a lényegen, hogy ordenáré módon pocsékul festek az összes olyan fotón, amit ezzel csinálok. Ma is például heroikusan megpróbáltam összedobni nektek egy képet enmagamról, és hét kísérletből ez lett az egyetlen, ami nem homályos.

Pedig még ki is rúzsoztam magam, szolgálatotokra, ha már hoztam magammal három szájceruzát és három rúzst (miközben nem hoztam arclemosót meg fogkefe-fejet meg… eh, úgyis tudjátok). A hajamban az izét viszont tegnap turkáltam, mert a röhögség kedvéért olyat bezzeg nem hoztam magammal. Csak kettő sapkát. Minek nekem kettő sapka, kérdem. Egy fejem van, azismijen.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2020/09/27 hüvelyk eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: