RSS

Eská 7/37 – The Mystery Project

26 jún

Akármennyire nem akar elkezdődni a vakáció, tegnap mégiscsak loptam magamnak annyi kikapcsolódást, hogy tallózzak egyet a Bűnök Barlangja polcain. Miközben különféle anyagokat húzgáltam ki az egyik púposra tömött fakkból, szó szerint elém esett ez, én meg csak bámultam rá hülyén:

Nem tudom, veletek szoktak-e esni effélék, de ez itt egészen konkrétan az az eset volt, amikor teljes tanácstalansággal nézegetem jobbról-balról, kinek a fijaborja ez. Nyilván elő volt preparálva, de kinek, mi és miért? Egészen bizarr érzés, amikor az ember hirtelen rádöbben, hogy jaja, ő valamikor kiszabott magának egy komplett ruhát sok kis darabból (de már természetesen nem emlékszik, milyen szabásminta alapján, és ha kicsit is ismeri magát, az eredeti szabásminta úgyis meg lett kisbencézve cefetül), aztán szépen összecsomagolta az egészet egy csinos bugyorba, és besuvasztotta a polcra, hogy “majd, ha lesz rá idő, és lesz hozzá megfelelő időjárás”.

Hát most éppen lett. Úgyhogy ennek örömére végre megtapasztalhattuk, hogyan varrja Felicia a vékony trikotázst (nem vagyok teljesen elégedetlen), és végre-végre-végre varrtunk mi ketten valamit nekem is, mert amióta bejött a házba, erre még nem volt példa. Miután kibontottam a bugyort, azt is sikerült realizálnom, hogy ez a szabásminta volt az, mert a remény hal meg utoljára, bár a kéket még mindig nem mentettem meg, ofkorsz. Mindenesetre itt-ott elég szépen feladtam magamnak szeptemberen a fejtörőt, hogy melyik darabot hová akarhattam eredetileg betoldani, az ujja paszpólok például egyetlen folyamatos csíkban voltak.

Most akkor van egy újabb “rántsd-fel-és-fuss” típusú nyári ficergőm, és minden bizonnyal nem állunk meg itt. Élőben (mint ez már megszokott) jobban fest, mint képen, de nekünk őtözködős bloggereknek sorsunk van, és egyeseknek közülünk nincs profi fotósa se, csak egy dögledező fényzőgépe a termosztáton, időzítővel. A szabásminta valójában elég jól kezelhető (mármint ha már tudod, melyik az elejeujja meg a hátaujja), viszont valószínűleg sokat segít, ha a ruhában keresztben van a rugi, nem hosszában. Ez az anyag cuki meg minden, a csíkjai viszont eléggé szigorúan behatárolják, hogyan használhatod, így hát kétségkívül jobban jár vele az, aki nem akar csöcsöket is hordani a ruhájában.

Mintegy zárójelben azért megjegyezném, hogy nem egészen divatorientált őtözködős bloggernek lenni azért kafa, mert nem te futsz a trendek után, hanem két külön pályán keringéltek, és a két pálya néha, csak a vicc kedvéért, összeér. Ha jól láttam királyi koleganőimnél, az idei nyáron éppen az ilyen fodros, hálóing-szerű slafrokok számítanak trendinek. Hát rajtam nem múlik, még van egy csomó anyagom a megbolondulós boltból, métere 390 forint.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2020/06/26 hüvelyk eská, nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: