RSS

7/140 – Három kemény tojás

18 jan

Tegnap du. levánszorogtam a konyhába, mert nem volt a házban kenyér. Úgyhogy sütöttem egyet. Annak persze olyan ordenáré módon kidűlt az oldala, hogy szinte hüppögni kezdtem tőle. No mindegy, gondoljunk a vacsorára is, a Repülő Kutató egész nap a munkázójában munkázott, főzzünk neki kedgereet.

Nem akarok dicsekedni, de az én kajáim általában igen gondos előkészületekkel kezdődnek – a néhai Anthony Bourdain mondá, hogy ha neki lenne vallása, akkor a mise en place lenne az, és én ezt elég nagymértékben megértem, a mise en place maga a világ rendjének helyreállítása, harc az entrópia ellen, Kopernikusz és Kepler és Brillat-Savarin meg Rémy, a főzőspatkány. Na hát ezúttal ez is gajrament, mert már megfőztem a rizst, és a kislábasban vidáman táncikált a bugyogó vízben három tojás, mikor elővettem a hűtőből a füstölt halat. Eeeekkora penészfoltok voltak rajta, hogy izélné szájba a zuniverzum. Én meg ott álltam egy bödön rizzsel és három kemény tojással.

Végül persze mégiscsak lett vacsora (a rizst átpfoztam mexikóira, és enchilada-szószba fullasztottam pár szál felkarikázott lengyel kolbászkát, plusz reszelt cheddar és egyéb szóratok, a komplett Yucatán-félsziget leköpött volna, ha látja, de nem érdekelt már ez sem), viszont még mindig itt álltam három kemény tojással, amiket végül megadóan meghámoztam, aztán besuvasztottam a hűtőbe. Na ekkor ért haza a Repülő Kutató, frissen fodrászolva, üdén, mint a bazsarózsa, két új sállal, amiket magának vett, csak úgy. És akkor mondám neki igen búsan, hogy vissza kéne szereznünk az uralmat az életünk fölött, mire ő aszonta, hogy “legfeljebb neked”, én meg majdnem meghajigáltam kemény tojással.

Tényleg vissza kell szereznem az uralmat az életem fölött, mert ez kívülről ugyan egész vicces, de valahol az elmúlt héten totál kiment belőlem a keményítő meg a lendület, és ilyenkor tényleg nincs más hátra, mint előre, eddig és netovább, zuhé neki.

Először is, kezdjünk valamit azzal a három kemény tojással.

(Ez ugyan még mindig nyafogóruha, de remélem, látni rajtam a roppant elszántságot.)

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2020/01/18 hüvelyk eská, tél

 

6 responses to “7/140 – Három kemény tojás

 1. vica57

  2020/01/18 at 11:54

  3 keménytojás sokmindenre jó 🙂
  Az elszántság messziről látszik.

   
  • mák

   2020/01/18 at 12:24

   Az jó, ha messziről látszik. 🙂

    
 2. Zsuzsi

  2020/01/18 at 14:38

  Há, én épp krumplit főzök héjában, ha valaki beszáll némi kolbásszal, és valaki tejföllel, összedobhatunk egy virtuális rakott krumplit! 😀
  A Zelszántság szerintem is látszik – igaz, van benne némi RK dobálós elszántság még… innen nézve 😀

   
  • mák

   2020/01/18 at 14:43

   Á, az azóta elmúlt, veri őtet a sors éppen eleget…

    
 3. Németh Szilvia

  2020/01/19 at 21:17

  És, ha csak úgy megennétek? Tudom, ó borzalom, semmi negyven fűszerből összedobott, három féle szósszal megbolondított kavarc, idegen lében főtt egzotikus zőccséggel, de egyszer-egyszer az életet úgy kell venni, ahogy van. Keményen. Sóval.

   
  • mák

   2020/01/19 at 21:22

   Mellé. 😀 Töltött tojás lett belőlük avokádóval, mert abból volt a hűtőben egy fél. Ja, és füstölt paprikával.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: