RSS

7/124 – Időgép

02 jan

Ma reggel, miközben a Repülő Kutató éppen a futócipőjét húzta (az egy hős, semmi kétség), némiképp borúsan mondám neki, hogy attól tartok, ez az összeszoktatás nehezebb lesz, mint az előző volt, mire ő logikusan megkérdezte, ugyan miért: most is az van, hogy az új példány nagyobb, erősebb és barátságosabb a rezidens mackánál, pont mint múltkor. Aztán kivágtatott az ajtón. Hm – mondtam én az ajtónak -, gondolkodjunk.

Mivel én köztudomásúlag okos nő vagyok, fél órán belül meg is volt a válaszom: azért lesz nehezebb, mert amit Poci akart, azt Celó nagyjából mindenestül leszarta, cserébe viszont most Lóci* pont azt akarja, mint Poci, de még annál is inkább.

Hadd illusztrálom nektek: ez az, amit Poci akar.

És ez az, amit Lóci akar.

Tegnap amúgy kábé húsz perc erejéig volt egy olyan lehetőség, hogy Lócit tulajdonképpen Charlie-nak hívják, és a domb tetejéről kódorgott el, de aztán kiderült, hogy Charlie kilenchónapos, chipje van meg rózsaszín nyakörve. Magyarán, Lóci csak akkor lett volna Charlie, ha valaki belekúrja egy időgépbe, ahol három évet öregszik, és menet közben elveszti a chipjét meg a nyakörvét. Mi attól még próbáltuk a csíkok színe, száma és formája alapján összevetni a képi macskát a valódival (nem ment könnyen, mert a képi macska egy kupac angyalhaj közepén ült mozdulatlanul, a valódi viszont eksztatikusan tekergett a lábunk körül, és időnként hanyattvágta magát), viszont mire a RK választ írt Charlie gazdáinak, a poszt eltűnt a Szentendre Blogolról. Itt is két megoldási lehetőség van: az egyik, hogy Charlie menet közben hazabokázott, a másik meg, hogy a bejegyzést is bekúrta valaki egy időgépbe. Na mindegy, ma délután Duke of Imsee-Wimsee megint orvoshoz megy, és ezúttal sokbetűs nyavalyákra szűretjük a vérit, mert ugyan még csak három napja van a nyakunkon, de egyre valószínűbbnek látszik, hogy ott is marad. Ha véletlenül mégse, akkor is kezdi már unni, hogy tíz négyzetméteren tartjuk fogva, miközben a lakásban biztosan mindenféle csodálatos felfedeznivalók vannak. Meg egy másik cica. Úgyhogy jutifalatokat meg csörgős labdákat meg zsilipelési technikákat veszünk számba, minél zökkenőmentesebben menjen majd az ismerkedés. Úgy éljek, vannak helyek, ahol egy kistestvér érkezésének sem kerítenek ekkora feneket.

Akartok látni engem? Marhára nem akartok látni engem, csupa izgalmas macskákat láttok itt nálam halomszám, nekem meg cserébe lehordott nyafogóruhám van és piszok nagy szükségem egy fodrászra.

* Mint ahogyan azt egy Mike Wazowski nevű bölcs illető mondá: “Nevet adtál neki?! NE ADJ NEKI NEVET! Ha nevet adtál neki, már kötődni fogsz hozzá!!!” Hát, ja.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2020/01/02 hüvelyk újracucc, eská, macs, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: