RSS

7/123 – Horoszpók

01 jan

Szilveszter megjött, elment, durrogtatós-süstörgős istennyilák voltak, elmúltak, ma már elseje van, én meg elkövettem azt a hibát, hogy ránéztem, mit ígér a horoszpók a patkány évére nekem, nyúlnak. (“Mi van, McFly, nyuszi vagy?” Az, bmeg.)

Nem strapáltam magam amúgy, a gúgli első oldalát néztem csak meg, bár ne tettem volna azt se. Hogyaszongya, “Nagyon sok dolgod lesz ebben az esztendőben, ne is álmodj lazaságról és láblógatásról. Különféle feladataidhoz nagy önfegyelemre lesz szükséged, mert tervezned kell, fókuszálnod, és tudatosítani magadban azt, hogy mindig csak egy dolgot tégy, de azt csináld teljes erőbedobással.” Esne rátok egy taliga apró majom, már megint csak a munkamunka meg az örökös kapirgálás?… Gyorsan megnéztem a gúgli első oldalának többi találatát is, hát egyik se volt jobb, mindegyik önfegyelemről meg annyi munkáról povedált, amennyitől majd a fejemen fogok átbucskázni.

No sebaj, a patkány éve csak január 25-től kezdődik, addig még van több mint három hét, amíg önfegyelmezetlenül és fókuszálatlanul forgácsolhatom szét magam, nézzük meg inkább azt, mit hoz 2020 a mérlegek számára. Itt is a gúgli első oldalára bíztam magam, és ezt se kellett volna. “2020 első hónapjaiban élményei fokozódnak majd; de ezúttal sajnos a negatív irányba.” Most tekintsünk el attól, hogy a szerző nem ismeri mi nyelvünk (gyorsan elképzeltem az élményeimet, amint fokozódnak, desőt negatív irányba!!!), hát nem ez is munkamunkát ígért a továbbiakban meg karriert meg befektetési lehetőségeket? Rosseb a karrierbe, már komolyan, én a színes ficlijeimet akarom meg a Bűnök Barlangját, ehhez képest egyik horoszkóp sem írt olyat, hogy “Békés, nyugodt, kreatív éved lesz”, ehelyett azon jajongtak, hogy vigyázzak az egészségemre, mert a munkamunkamunka meg a stressz meg a karrier.

Én meg közben itt álltam pizsiben. Izé, lényegében most is abban állok itt.

Mindeközben (helyzetjelentés) a szőrös vendég azzal töltötte a tegnapi nap javát, hogy az állatorvosi látogatás után sértetten behúzta magát a mosókonyha leghidegebb sarkában a fémpolc alá egy akkora helyre, amekkorára csak egy macska képes beszuszakolni gáznemű testét, aztán ott maradt. Nem evett, nem ivott, nem pisilt, nem kakilt, viszont dorombolt, amikor simogatni próbáltam (jó vicc, a kezem is alig fért be a polc alá). Ez volt mindaddig, amíg meg nem jelentem a Repülő Kutató háromhúsos-másnapos orosz káposztalevesének előkészületeiből megmaradt pár marhahús-cafatkával. Az első darabkát még némi magakelletéssel és gyanakvó szaglászással fogyasztotta el, az összes többit viszont azonnal felszippantotta, majd lényegében minden átmenet nélkül hanyattvágta magát, hogy simogassam. Én még ilyen gyors kapitulációt nem láttam felnőtt macskától, Pocinak például egy hetébe telt, amíg kegyeskedett kijönni az ágyneműtartóból a téli paplan és a kisbalta mellől (mér, ti hol tartjátok a kisbaltát, nem az ágyneműtartóban?). Istenbizony, alig tudtam levakarni magamról, hogy visszamehessek  kenyeret sütni. Mikor egy órával később visszatértem, addigra már megette az összes szárazpapit, kakilt, pisilt, és érkezésemre ismételten hanyattvágta magát. Te strici. Ha itt maradsz a nyakunkon, nem is merem elképzelni, Poci mekkora oltári nagy balhét fog rendezni, Puccini-operákban sincsenek olyan féltékenységi jelenetek, mint amilyeneket akkorra prognosztizálok. Már most is olyan hosszú nyakkal szaglássza a gatyám szárát, amikor visszatérek a mosókonyhából, mint egy szurikáta.

Hogy megmondjam az őszintét, amennyiben nem jelentkezik a dögice eredeti gazdája, tényleg mozgalmas időszaknak nézünk elébe (lásd horoszpókok), bár azzal ki tudok egyezni, ha a negatív irányba fokozódó élmények abban materializálódnak, hogy Nagyseggű Maruszja időnként levakarja rólam féltékenységében a glazúrt. Mindenesetre ha megjelenik Duke of Imsee-Wimsee gazdija, számos írásos és fényképes bizonyítékkal kell szolgálnia arról, hogy a macska tényleg az övé, plusz még örömkönnyek sem ártanának, mert egyébként rohadtul esélyes, hogy megtartjuk. Oké, kiegészítem, amennyiben nincs semmi olyan nyavalyája, amitől Poci feldobná a pacskert. Pillanatnyilag tényleg ezt látom az egyetlen kizáró oknak. Ma, miután Kulákfalva népe az éccaka fellőtte az égbe egy kisebb háromhás hevesi járás komplett dzsídípíjét, végetért a süstörgős istennyilák szezonja, és át tudjuk helyezni a karantént a mosókonyhából a vendégszobába, ami újabb lépés a családtaggá válás irányába, ojvé.

Bár, nyugtával dicsérjük a napot, ma cseppentenünk kell a fülébe. Én mindenesetre lokalizáltam a fáslikat, a ragtapaszt meg a betadint.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2020/01/01 hüvelyk újracucc, eská, macs, tél

 

4 responses to “7/123 – Horoszpók

 1. Dalbergia Retusa

  2020/01/02 at 07:50

  A horoszkópok ellenére békés, nyugodt, kreatív évet! 🙂

   
 2. Zsuzsi

  2020/01/02 at 08:34

  A manóba, mi is Nyulak vagyunk… 😀 Tehát mostantól csak a személyre szabott horoszkópban fogunk hinni! 😀 Ezek után az Oroszlánok kilátásait meg sem nézzük, nyilván…

   
  • mák

   2020/01/02 at 08:44

   Gondolom, ott is csak a munkamunkamunka…

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: