RSS

7/55 – Barackos

25 okt

A péntek délutáni tanítás mind közül a leghülyébb, tényleg. Még a szombat délutáni tanításnál is inkább az, mert akkor legalább úgy is lehet érezni, hogy egy különleges és bizarr experimentum része az ember, valahogy olyanformán, mint például áfonyalekvárral enni a véreshurkát, vagy este nyolckor kelni és egész éjjel grimoire-okat olvasni gyertyafénynél. A péntek délutáni tanítás viszont egyszerűen csak olyan, mint utolsóként érkezni zárás előtt egy étterembe, és úgy enni meg sebtében egy féladag brassóit, hogy közben már pakolgatják a székeket az asztalokra, felmosóvödrökkel csörömpölnek fel-alá, és a pincérek éppen a jatton osztozkodnak a bárpult mögött. Ah, péntekek, mindenki vigyorogva táncikál a hétvége felé mindkét kezében egy-egy palack barackos ízesítésű kölyökpezsgővel, te meg közben éppen dolgozóba mész, mint egy kötelességtudó textilgyári munkásnő, akit délutános műszakra osztottak be a héten.

Jáj. Amilyen bakugrásokat tesz éppen az agyam, valószínűleg mindenkinek jobb lenne, ha inkább este nyolckor kelnék, hogy aztán grimoire-okat olvassak gyertyafénynél. No sebaj, holnap is tanítani megyek, aztán beüt az őszi vakáció.

Az általános “nyeh” állapotokról amúgy mi sem árulkodik jobban, mint hogy farmerben és edzőcipőben megyek tanítani. Én.

(A látszat ellenére nem nőtt tegnap óta húsz centit a derékbőségem, csak hülyén sikerült a fotó, és amúgy sem tudnék másikat készíteni, mert lemerült az akku. Hollárihó.)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/10/25 hüvelyk ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: