RSS

7/14 – Tikács

14 Sze

Ha megpróbáljuk visszagombolyítani a történések fonalát, az egész valószínűleg ott kezdődött, hogy a gólyáink elmentek gólyatáborba, majd ott testületileg összeszedtek maguknak valami takonykórt. Amikor kedden órám volt velük, még tikácsoltak, amikor szerdán volt órám velük, még mindig tikácsoltak, és igazán úgy nézett ki, hogy jövő héten is tikácsolni fognak. Na mármost a pedagóguslét egyik komplex öröme, hogy az ember folyton összeszed valamit a kölyköktől. A kicsik természetesen azt a valamit viszonylag gyorsan, bár sok nyafogással kiheverik. Néhány napra kimaradnak, kakaót kapnak otthon, odabújnak anyuhoz, paplanos ágyból nézik a rajzfilmeket, és krumplipürét kérnek vacsira. A tűzdelt paidagógosz néni viszont velük ellentétben nem kap senkitől se kakaót meg krumplipürét, ehelyett ott hurcolja magával lábon a kölyköktől összeszedett izét egészen addig, amíg a kölykök össze nem szednek egy másik izét, és akkor vált.

A keserves az, hogy ez nem változik szemernyit sem attól a mellékkörülménytől, hogy esetleg a kölykek már felnőttkorúak, és a tűzdelt paidagógosz néni sincs velük folyamatos testi kontaktusban, mint a kicsikkel szokás. Én már szerda délután úgy éreztem, hogy kerülget valami, de azért hősiesen átgyalogoltam a szerdán és csütörtökön, pénteken viszont nálam is elkezdődött a tikács. Mivel a Repülő Kutató tegnap hazajött Karánsebesről, és csak holnap indul Brüsszelbe (jaja, mi nem haldoklunk, mi így élünk), ma kérincsélhetnék esetleg tőle kakaót meg ágybarajzfilmet, de nem tehetem, mert természetesen dolgoznom kell menni. A tárgyat, amelyet ma negyed kettőtől tanítok, mintegy mellesleg összesen négyen vették fel. Egy már jelezte, hogy nem tud bejönni, egy másik azt jelezte, hogy háromkor muszáj elmennie. Képzelhetitek, milyen délutánom várható.

Ha viszont végeztem, hazajövök, és mégiscsak ágybarajzfilmet, kakaót meg krumplipürét fogok kérincsélni, mert holnap a RK mindenképpen lelép, akkor pedig nem marad itthon senki, csak én, Poci meg a tikács. Szakajtsuk le minden napunk gyimilcsét, mondok.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/09/14 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: