RSS

Intermezzó – Tulipántalány

06 ápr

Amíg én tancsikázok, itt hagyok nektek egy kérdést, mégpedig azt, hogy mi a fészkes fenét varrjak magamnak ebből a szííp tulipános turkálós paplanhuzatból?

Nincs százötven széles se, és mint láthatjátok, a hátulján csíkok vannak, tehát teljesen más minta, nem is igen passzol egymáshoz a kettő. Elég vékonyka (áttetszik rajta a hátlap csíkozása), fent pedig, azon a részen, amit behajtottam a szekrényajtó mögé, nincs is rajta semmi, csak fehér hómező.

Tanácsot kérek, micsináljak.

 
9 hozzászólás

Szerző: be 2019/04/06 hüvelyk eská, tavasz

 

9 responses to “Intermezzó – Tulipántalány

 1. vica57

  2019/04/06 at 10:53

  Szedd szét az elejét meg a hátulját, azt majd máshová használhatod fel. Az elejéből meg egy olyasféle betétes megoldással készíthetnél kötényruhát, mint legutóbb a rózsás pizsiből. Biztosan van valami lengébb anyagod, mondjuk sárgában, zöldben, rózsaszínben, amiből kijön egy kötényruha, az elejére ráapplikálva a tulipántos anyag. Így nem lenne baj az áttetszősége sem.

   
 2. Zsuzsi

  2019/04/06 at 14:34

  A pipacsok felett vágnám el, és az alsó részt még magasságában ketté. Ebből lenne egy szoknya bőven húzott alsó része, a felső tulipánosból egy formára szabott csípőrésszel. Ha kijön, a fehér részből még egy alsószoknya hozzá.

   
 3. Zsuzsi

  2019/04/06 at 14:36

  Vagy az innenső lapot félbe, és egy olyan bő, poncsószerű, vállról leesős blúzt varrnék belőle, ami nyáron ilyen szellős, de takaró felsőként szerepelhet. Azt pedig, hogy a sűrűbb, vagy a ritkább mintás felét veszed előre, eldönthetnéd hangulatod szerint. 🙂

   
 4. Péli Kinga

  2019/04/06 at 15:04

  A pipacsos rész megtartását elsődleges szempontként emlegetve egy combközéphosszú tunikát, csónaknyakkal, oldalt horgolmánnyal bővítve, ha szűkös lenne esetleg..szerintem.

   
 5. Zsuzsi

  2019/04/06 at 15:27

  Vagy a csíkos oldalából hosszában csíkos, bőven húzott szoknya, a virágos oldal alsó feléből pruszlikszerű felsőrész, a kevésbé tulipánosból kötény, és az egész együtt egy dirndli ihletésű összeállítás lenne.

   
 6. mák

  2019/04/06 at 17:34

  Ebben a pillanatban leginkább egy kellemes nyári tulipános zsákot látok magam előtt, amit a harminc fokban kapok majd fel magamra, de köszi mindenkinek az ötleteket. 🙂

   
  • vica57

   2019/04/06 at 18:50

   Én is ilyesmire gondoltam, csak fogalmam nincs a méretekről, mmint hogy az, ami látszik a virágos mintából, mekkora és mire elég 🙂

    
   • mák

    2019/04/06 at 18:52

    Ezért tettem ugyanarra a szekrényajtóra, ami előtt illegetni szoktam magam, hátha az segít. 🙂

     
    • vica57

     2019/04/06 at 19:22

     Aha, de mivel én nem varrok (így nem tudok becsülni, ill annyit azért tudok, hogy nem akárhogyan lehet a szabásmintát az anyagra fektetni), és hát emlékszem, a múltkori paplanhuzatnál is problémák voltak a szabásvonalakkal.
     Én úgy látlak ebben a “huzatban”, hogy a felső tulipán a nyakkivágásig és, a két zöld levél felnyúlik a válladra, a hossza meg, mint a mézeskalács ruháké. Erre elég lenne?
     Hogy milyen a hátulja meg az oldala, arról lövésem nincs 😀

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: