RSS

6/155 – Karambol

02 feb

Tegnap végre megkaptam a doktori órarendemet, és nekiláttam összefésülni a dolgozós órarendemmel (plusz még más fontos aprószarokkal, mingyá részletezem). Mire eljutottam március végéig, be akartam gurulni egy puha és komfortos pöcegödörbe (mint például a Bűnök Barlangja), aztán magamra húzni a kanálisfedőt, és ott maradni. Ez a félévem, hogy gyors summázatát adjam, egy tömegkarambolra hajaz leginkább.

Hogy jobban megértsétek, mi bajom: a tanszéki ügyintézőnk egy angyal, és az eddigi tapasztalatok alapján úgy kalkuláltunk, hogy a pécsi doktori órákat szerdákra meg szombatokra szokják pakolni, úgyhogy irgalmatlan kemény logisztika árán sikerült úgy összeraknia a tavaszi félév órarendjét, hogy se szerdán, se szombaton ne legyen órám. Eddig érthető, ugye?

Február 27-én, szerdán, tényleg lesz is óra a doktorin, ámde nem csak egy tárgyból, hanem kettőből. Úgyhogy ezúttal tényleg reggeltől estig nyomjuk az ipart valamelyik csúnya kis teremben, és lövésem sincs, hogyan jutok el oda, minekutána előző nap későig tanítok Esztergomban, majd hogyan jutok vissza. (Ne mondjátok, hogy a Repülő Kutató majd elszállít, én ebben már nem bízom. Több mint két hónapja jelentettem be azt a kívánságomat, hogy vigyél el el az Ikeába, léciléci, sofőrre van szükségem meg kocsira. Pont annyira vitt el engem is, mint titeket. Egy hét múlva elkezdődik a félév, úgyhogy azután már nem is lesz rá időm. Pápá bútorkák, majd. Egyszer. Talán.) Másnap reggel, 28-án, ismét Esztergomban vannak óráim, majd villámgaloppban távoznom kell Budapest irányába, mert ott meg Szakértőt kell majd játszanom délután. Nagy megtiszteltetés, de ebben a szituációban bazi nagy hátipúp is.

No de sebaj, a február 26.-március 1. közötti bolondokházát (igen, azon a héten pénteken is tanítok) mégiscsak végig lehet majd tekerni valahogy, legfeljebb a végén a fülemen habzik ki a koffein, és a komplett hétvégét ágyban heverészve töltöm. Több is veszett Mohácsnál. Pl. a király. Őt csak később találták meg a patakban, de már meg volt hólva. Na de nem ez a fő gond.

A fő gond március 22., péntek. Aznap tanítok. Aznap Pécsett is vannak óráim. A tanár nem fogja megérteni, ez a tanár biztosan nem. Vannak ilyen alakok. Nála már volt egy vizsgám, ami voltaképpen annyiból állt volna, hogy a határidőre beadott, két részből álló, tényleg komoly befektetett munkát igénylő dolgozatomról kellett volna elcsevegni vele. Mivel nem tudtam elmenni a vizsgára (éppen akkor feküdtem harákolva és lázasan), kegyesen adott egy hármast, és érzékeltette, hogy érezzem magam megtisztelve. Én ettől az illetőtől ezek után akkor se kérnék szívességet, ha amúgy adna. A baj az, hogy azok az órák, amelyeket nekem kell tartanom azon a pénteken, egy olyan órarendi sávban vannak, amelyet egy kollégámmal osztok meg – magyarán, ha én elcserélem valakivel az óráimat, neki is el kell cserélnie a sajátjait, plusz még keresnünk kell valakit, aki hajlandó ebben harmadik partner lenni. E pillanatban annyi esélyt látok erre, mint amennyi arra van, hogy a Repülő Kutató még a tavaszi vakáció előtt elvigyen az Ikeába.

Mindehhez ráadásul úgy érzem, hogy lényegében az egész januárt kidobtam az ablakon, annyi mindent csinálhattam volna, ehhez képest meg nagyrészt a napot loptam mindvégig, mintha megtehettem volna. Nem kedvelem ebben a pillanatban különösebben az életemet, ha eddig nem lett volna nyilvánvaló.

Hát akkor lássuk, Uramisten, mire megyünk mi ketten.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2019/02/02 hüvelyk eská, tél

 

4 responses to “6/155 – Karambol

 1. vica57

  2019/02/03 at 07:17

  tényleg kemény 😮

   
 2. csilla75

  2019/02/03 at 18:32

  Mennyibe kerülne, ha taxival mennél Pécsre?

   
  • Zsuzsi

   2019/02/03 at 19:33

   Telekocsi?

    
  • mák

   2019/02/03 at 23:25

   Az a gyanúm, a taxinak csillagászati ára lenne. Békásmegyerről Szentendrére ötezer, pedig az itt van egy pökésnyire.
   Viszont a Repülő Kutató tegnap az Ikea felé menet azt mondta, elvisz Pécsre. És vissza is hoz. Kezdek gyanakodni, mint mindig, amikor éppen túl jó dolgom van.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: