RSS

Intermezzó – Mielőtt szétvágnám a farmereket

04 jan

Mint mondtam, egy sima, egy nádli, úgyhogy most a farmerek jönnek. Miután gondosan szétválogattam a készletet “ez-már-csak-felvágni-jó” és “valaki-még-hordani-fogja” kategóriákra, a szoknyákat átmenetileg félretettem, a nyiszitelésre szánt gatyákat újra kimostam, hadd puhuljanak még kicsikét, aztán végignéztem a csatatéren.

Erősen gyanítom, hogy a profi farmerből-bármit bütykészek direkt járnak olyan célzott vadászatokra, ahol fityingekért turkálnak maguknak szétvágható farmereket. Ez azzal az előnnyel jár, hogy hasonló színben, de legalább hasonló vastagságban-keménységben vadásszák össze maguknak a készletet. Nos, nekem nem van részem ebben a luxusban, a szétválogatás után alapanyagnak megmaradt négy gatya színben-vastagságban-sprődségben-lehordottságban mind más mutatókkal rendelkezik. Lássuk a medvét. (A medvékről a fotó háromnegyed nyolckor készült, úgyhogy csak hozzávetőleges képet kaptok róluk, de kiindulópontnak jó lesz.)

Item, két saját darab, az egyik egy Diesel, a másik egy nemtommi, amiket én igen sokat hordtam valamikor a ’90-es évek végén, 2000-es évek elején. Mint az a szabásukból is látható, kábé 2001-ben véglegesen kimentek a divatból (aztán persze visszajöttek valamikor 2015-ben, de addigra én úgyse tudtam volna már belegyömöszölni a fenekem egyikbe se).

Item, egy hát-ez-meg-honnan-van darab, érdekes bokamegoldással, sajna a patentek fele meg van dögölve azon az érdekes bokamegoldáson. Egyébként Mango.

A fenti három igazi kemény farmervászon (még úgy is, hogy a legfelső kettőt elég sokat hordtam), de itt van egy eredetileg is puha, és a későbbiekben még puhábbra kopott dög, amiről nekem halaványan rémlik, hogy egy ideig hordtam én, aztán odaadtam egy barátnőmnek, aztán visszajött. (A farmer.) Ha ez valóban így van, arra is van tippem, ki erősítette meg a comb belső részénél az anyagot.

Minekutána farmert varrni az anyag keménysége miatt meglehetős szívás (én általában pihepuha trikotázsanyagokat varrok 80-as sztreccsvarró tűvel, ehhez tessék viszonyítani), elsőre nyilván ezzel a darabbal fogom kezdeni. Stay tuned.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/01/04 hüvelyk újracucc, blabla, eská

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: