RSS

6/54 – Nyikorog

24 okt

Fujj, de mennyire nincs nekem kedvem elhagyni ma a jó meleg lakást, ahol puha pokróckák vannak, doromboló macskák, frissen sült normandiai almás kenyér meg végtelen mennyiségű színes anyag, fonal és hímzőcérna. Az ilyen, rohamokban támadó széllel és sunyi esővel dekorált reggeleken szokott legerősebb lenni a késztetés, hogy hagyjam az egészet a pitlibe. Ma összesen csak nyolc diákért (kilencen lennének, de az egyik írt, hogy nem tud bejönni órára – tényleg komoly oka van rá) és másfél óra tancsitancsiért kell elpendliznem negyvenöt kilométerre. Képzelhetitek a lelkesedésem.

A helyzet súlyosságát mi sem mutatja jobban, mint hogy este a barátnőimmel lett volna találkozóm, de ma reggel olyan búsan nyikorogtam nekik, hogy jószívűségből áttették nekem a találkát jövő csütörtökre, amikor amúgy is őszi szünet van. A mai találka azzal járt volna, hogy végig kellett volna tévelyegnem a Bermuda-háromszöget. Szentendre-Esztergom-Budapest-Esztergom, nyikorgó városok, nyikorgó volánbuszok, nyikorgó szél, mire pedig odaérek, feltehetőleg nem lettem volna többre jó, mint tovább nyikorogni, márpedig az ember nem azért találkozik a barátaival, hogy aztán egész este panaszfalnak használja őket. Vagy legalábbis nem azért kéne találkoznia velük, az árgyélusát neki. De ezt legalább áttettük jövő csütörtökre, úgyhogy mára csak a Dunakanyar ingajárat jut, oda másfél óra, vissza másfél, közben meg másfél óra észosztás, és összesen szintén másfél órán át ácsorgok meg várom az órát/buszt. Bagatell, no. Legalább nem kell majd végigrohannom két kilométert a városon az autóbusz-állomásig.

Mindehhez persze röhejesen réteges is vagyok, mint a kápucta, mert elbambáztam az e havi tízszertízet, szombatig pedig le akarom tudni mind. Akkor ugyanis elmegyünk a Repülő Kutatóval Bécsbe, és én ugyan rettenetesen vágytam már arra, hogy elmenjünk valahová egy hosszabbacska hétvégére kettesben, de most azon is csak nyikorogni tudok, hogy minek nekem világgámenetel, mikor itt vannak a puha pokróckák meg doromboló macskák ésatöbbi.

Na, haladjunk, mert ebből nem élünk meg.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2018/10/24 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

Címkék:

2 responses to “6/54 – Nyikorog

 1. csilla75

  2018/10/24 at 16:17

  Ez a csipkés vállú mákos a kedvencem ruhád 🙂

   
  • mák

   2018/10/24 at 16:21

   Nekem is eléggé tetszik. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: