RSS

5/289 – Mangócsatni

16 jún

Kozmetikai fennforgásom tegnap kitűnő eredménnyel járt, végre van látható szemöldököm meg látható szempillám, ezen felül kiszedtek a képemből minden belekövült rémséget, remek. Ezotéria sem volt hálistennek, csak az a meditációs generálmuzak, ami valószínűleg a legtöbb szépészeti műhelyben megtalálható, és olyan, mint a liftzene, csak mélyebb spirituális izéi vannak ahajt a nagy ázsiai szubkontinensről. Amúgy ez is romlik elfele: régebb legalább a dalai láma énekelte nekem, hogy omm, shanti, shanti, miközben a hátamat recsegtették, most viszont az arcmasszázshoz selymes kelta hangú lányokat hallgathattam egy Yamaha nevű japán illető hangszeres kíséretével. Kicsikét olyan volt az összhatás, mintha Andreas Vollenweidert fejbeverték volna egy imamalommal, hogy aztán egy dublini buddhista női szentélyben térjen magához akkora amnéziával, mint Rádzspután. Miközben irgalmatlan mennyiségű hidratálót kentek bele éppen a képembe, azon gondolkoztam, vajon miről énekelhetnek a selyemhangú bigék meg Yamaha Kicsibekerül, mert abban szinte biztos voltam, a sok visszhangosítástól meg a selyemsálak suhogásától valószínűleg az sem érti, aki esetleg tud szanszkritul vagy hindiül, ha éppen nem halandzsanyelven van az egész.

Nyilván meg se kellett volna próbálkoznom annak megfejtésével, vajon miről dalolhatnak Buddha és O’Reary Leányai. Az az ötlet még megjárta, hogy “mély az idő kútja, vízcseppek vagyunk mi a levegőben, fellebegünk a felhőkig, visszahullunk a kútba”. Még azzal is elvoltam, hogy “kisangyalom, virágzik a bougainvillea, elszakadt a csappálom szíja, hej, megver anyám érte”. De amikor az jutott eszembe, hogy mi van, ha azt éneklik éppen, “felforrósított ghíben mindkét oldalát három percig sütjük, papírtörlőn leitatjuk, melegen szervírozzuk nán kenyérrel és mangócsatnival”, na akkor majdnem felröhögtem. Az nem lett volna előnyös, én még vissza akarok menni oda, mert most, ha még nem mondtam volna, van látható szemöldököm látható szempillával, és az nekem jó. Legelső alkalommal sose árt, ha az ember legalább nyomokban normálisnak látszik, és én amúgy is hendikeppel indulok, például meg kell magyaráznom a tetoválásom. Na most ezeken a helyeken ugyan nem ritka, hogy a népek ki legyenek varrva, és valószínűleg nem is érdeklődnének irántam se, ha a felsőkaromon lenne egy komplett rózsakert, középen rondírással pedig a “Jani mindörökké”, de hát se rózsák, se Jani. (Egyszer amúgy nekiláttam megírni egy krimit, ami Szentendrén játszódik egy szépészeti műhelyben, tetoválások is voltak benne, szőke ezoterikák, több gyilkosság meg egy diszfunkcionális nyomozócsoport, amelynek a tagjai folyton ordítoznak egymással. Na az például már öt éve egyharmadkész állapotban van. Hm. Hmhm.)

Ma a tradícióknak megfelelően piacra megyünk, délután pedig valószínűleg megnézzük majd magunknak félszemmel ezt a pestisűző fesztivált is, hacsak addig be nem nyel a Bűnök Barlangja. Végül is, ott sem ritka az olyasmi, hogy “Árvíz, tűzvész és járvány. Tematikus séta borzongani vágyóknak!”

Én is tematikus séta vagyok máma a “hogyan turkáljunk yol” tematika szellemében. Mondanom sem kell, indokolatlanul büszke vagyok magamra, bár azért a korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy nemigen tudna senki hozzám vágni egy olyan ruhadarabot, amihez nem találok további kiegészítő izéket a szekrényeimben.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2018/06/16 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

4 responses to “5/289 – Mangócsatni

 1. Zsuzsi

  2018/06/16 at 15:13

  És a kardigánod színében a mangócsatni is visszaköszön. 🙂

   
  • mák

   2018/06/16 at 15:15

   “A séfek tudnak”, mondta Charly Baltimore, amikor belevágta a szekrénybe a kést. 🙂

    
 2. Zsuzsi

  2018/06/16 at 16:39

  Az is milyen jó film!:)

   
  • mák

   2018/06/16 at 17:55

   Én mindenesetre nagyon szerettem. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: