RSS

5/288 – Ciudad de Los Locos

15 jún

Meglehetősen gyakran mondogatom, hogy ez a bolondok városa, és abszolúte igazam is van ebben. A hétvégén például pestisűző fesztivált fognak tartani “hagyományteremtő céllal”, és én már tudok róla úgy másfél hónapja, de még mindig nem tértem teljesen magamhoz. Nyilván ki kell mennünk rá, és amióta egyre többet tudok a programról, egyre inkább világos, hogy ki kell mennünk rá. Ne viccőjjünk, hát hogy hagyhatnánk ki olyasmiket, hogyaszongya “virtuális képalkotó rituálé, amiben a közreműködő táncművész mezsgyeélen egyensúlyozva feszegeti az élet és halál közötti létezés határait”. (Az a mezsgyeélen egyensúlyozás különösen érdekel. Olyasmi lehet, mint amikor tiszta vizet öntenek a nyílt kártyákba.)

A bolondok városában természetesen roppant svunggal tenyészik a falmelléki ezotéria is, leginkább a szépészeti műhelyek környékén, mint ezt már megtapasztalhattam a múltkoriban. A kozmetikusom mindehhez képest meglepően realista nő volt, általában háziállatokról, takarítási trükkökről, anekdotikus családjainkról és a hidratálás fontosságáról fecserésztünk egymással, míg én látáskárosultan hevertem a székben. Mondanom sem kell, ez a realizmus végül megbosszulta magát (rajtam), mert úgy másfél évvel ezelőtt lelépett egy tanyára cocákat nevelni. Tizenkét évig jártam hozzá, és ezek után itt álltam ha nem is elanyátlanodva, de elszemöldöktelenedve. (Amit a képeimen láttok, az piszok nagy csalás. Van nekem ugyan szemöldököm, de láthatatlanszőke színű, úgyhogy legeslegalapvetőbb dekorkozmetikumom a szemöldökceruza, és ha elveszitek tőlem, vége a világnak.)

Nyilván nem véletlen, hogy én is a bolondok városában kötöttem ki, másként nehezen lehetne megmagyarázni azt a tényt, hogy minden nap mutogatom ország-világnak a pofámat, és ez a pofa már másfél éve nem látott kozmetikust. De hát egyrészt ott volt az a problemma, hogy kozmetikussal úgy egyeztet időpontot az ember, ha telefonál, a telefon pedig az én kriptonitom. (Ehhez képest adtam én már telefonos interjút is egypárszor életemben, fedje ezeket a feledés kegyes fátyla.) Másrészt meg hogy a nyavalyába tudnám kiküszöbölni itt ebben a szívcsakrás univerzumközepi bolondokházában, hogy ne olyasvalakibe fussak bele, aki tibeti csengők rezgésével akar ráolvasást tartani a mitesszereimnek? Itt tényleg mindenki meg van húzatva kissé: az előző masszőzöm ugyan félállásban takarítani járt, és olyan ujjai voltak, hogy be tudta volna nyomni a falba a vasszöget, de hát ő meg a pálos misztikában hitt, és masszázs közben azt hallgattuk, hogyan énekel felvételről a dalai láma. (Őszentségének igen jó hangja van, jegyzem meg.) Aztán persze ő is lelépett, panziót vezetni a Balatonnál, és ennek a történetnek amúgy még nincs ezzel vége, de majd máskor mesélem el, tartogassunk kontentet a jövőre is.

Egy szó mint száz: a képes felem állapota mostanra romlott odáig, hogy komolyan ráültem az internetekre, és nekiláttam kozmetikust keresni. (Előtte tartottam ugyan szóbeli körbeérdeklődést is, de az igen mérsékelt sikerrel járt. Nem vagyok biztos abban például, hogy olyan kozmetikushoz akarok menni, aki jól és nem drágán dolgozik, de a férje a szomszéd szobában rendezte be a papagájtenyészetet, és állítólag olyan szag van mindvégig, mint egy tyúkudvarban. A leginkább ígéretes jelöltet már majdnem fel is hívtam, de aztán úgy elbaltázta a forrásom szempillafestését, hogy majdnem szemorvos lett a vége. És ajánlottak nekem valakit Békásmegyeren, de mi a töknek menjek el én Békásmegyerre, ha lényegében csak egy macskakövet kell eldobnom, és az vagy egy távolkeleti turistát talál el, vagy egy szépészeti műhelyt? Csak az egy kilométeres körzetemben legalább öt kozmetika van, nem vicc.) Persze az internetes keresgélés is az elvárható eredménnyel járt, desőt. Régen láttam ennyi Osho-idézetet ilyen rövid idő alatt, és találtam én mindent holisztikus szemlélettől életmód-tanácsadáson és csakratisztításon át olyanokig, hogy szeretet-áramlat relaxáló masszázs drágakövekkel, ez utóbbiba pedig bele se mertem gondolni, ajvé.

És aztán végül, egy kőhajításnyira tőlem, találtam valakit, aki annyit mondott a bemutatkozásban, hogy több mint húsz éves tapasztalat és hagyományos szolgáltatások. Úgyhogy ma oda megyek.

Drukkoljatok nekem, nehogy véletlenül kitisztítsák a pofám mellé a csakráimat is, nekem éppen jók így koszosan.

Jelzem, valami baj lehet az ütemérzékemmel, mert amikor nekiláttam öltözködni, kifejezetten úgy akartam festeni, mint akit a hagyományos szolgáltatások érdekelnek, aztán végül ez lett belőle. Nojsz, majd legfeljebb átöltözöm. A képemet úgyis le kell majd pucolnom, mert csak délután kettőre kaptam időpontot, addig meg igenis szükségem van a szemöldökömre.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2018/06/15 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

4 responses to “5/288 – Ciudad de Los Locos

 1. vica57

  2018/06/15 at 13:50

  Biztos vagyok benne, hogy a sok ezoterikus maszlagot csak azért öntik a kozmetikusok (is), mert a “széplelkek” erre csődülnek, mint hangyák a porcukorra (amit az irtásukra használ az ember, szivacsra szórva 😛 )
  Remélem, a 20 éves tapasztalat és a hagyományos szolgáltatások sikerrel járnak és újabb évtizedes kapcsolat veszi kezdetét 🙂

   
  • mák

   2018/06/15 at 15:11

   Én most igenigen elégedett vagyok, szóval rajtam nem múlik. 🙂

    
   • Zsuzsi

    2018/06/15 at 16:45

    Na, akkor hurrá! De azért titkon reménykedek benne, hogy a RK, vagy az anyósod egyszer befizet a szeretet-áramlat relaxáló masszázsra, drágakövekkel, hogy elmesélhesd nekünk, hogy milyen is az! 😀
    A cuccodnak meg igen barátságos színharmóniája van, szerintem. 🙂

     
    • mák

     2018/06/15 at 18:17

     Szerintem is barátságos színharmóniája van, de hagyományosnak nem nevezném. 🙂
     (Jesszusom, még az kéne. Drágakövekkel.)

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: