RSS

Eská 5/22 – Fellépőruha, desőt kettő

27 Már

Nagy idegizgatottságomban elfelejtettem beposztolni, mit gyártottam a könyvbemutatómra, és most már nem is akkora poén, merthogy tegnap láthattátok rajtam a cuccot. Na sebaj, néhány részletfotó belefér.

Úgyhogy voálá, itt a dupla ruha (ugyan mit várhattatok tőlem mást), amiben az alsó darab egy anyagában mintás piros pólóanyagból készült kétfodros példány, a felső pedig egy pillekönnyű és átlátszó kockás gézből készült kötényruha, némicske cérnacsipkével és a hátsó részén fodorral. Gondolom, azzal nem árulok el nagy titkot, hogy mindkettő ugyanazzal a szabásmintával készült, amivel az általam varrott ruhák hatvan százaléka, és azzal sem, hogy majd fogom én mindkettőt hordani külön-külön is, a géz izékét viszont mindig valami más izéke fölött, mert botrányosan átlátszó.

A géz igen nehezen varrható anyag, ha az ember olyan türelmetlen fajta, mint én. A rendes-becsületes ferdepántok és francia szegések helyett (hívjuk inkább elegánsan így) egyedi barkácsmegoldásokra bíztam magam az eldolgozásában. A kötényruha nyakkivágására egy cérnacsipke szalagot applikáltam, a harmonikázó dekoltázst pedig összehúztam kétoldalt egy-egy nagyobbacska gomb alatt.

A pirosat igen becsületesen dolgoztam el, ferdepánt meg minden, de a háromnegyedes ujjakat kicsikét rövidebbre szabtam, mint eredeti szándékomban állt, így hát ezeket nem visszahajtással, hanem sűrű fodrozódó cikcakkal szegtem el.

A gézruha alján, mint látható, a kétszer visszahajtott szélnek az az oldala van a színén, ami általában a visszáján szokott lenni. Úgy gondoltam, így viccesebb lesz.

A hátsó fodor illesztését is cérnacsipke szalaggal fedtem el, mámorító ronda volt eredetileg.

A gézanyagból még van egy csomó, úgyhogy egyszer, ha majd nagyon sok időm és türelmem lesz (haha) bemutatom, hogyan lehetne ezzel szépen és gondosan dolgozni, de ez még várat magára. Hiába, no, én a ripsz-ropsz összeüthető holmik híve vagyok…

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/03/27 hüvelyk blabla, eská, tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: