RSS

5/208 – Cicege

27 Már

Egyedül biztosan nem tudtam volna ilyet összehozni, de olyan könyvbemutatóm vala tegnap, hogy istókuccse jobb lett, mint maga a könyv. Alapvetően arra számítottam, hogy kedélyes ordibálással és sok röhögéssel lesz kipitykélve, és a végeredmény felülmúlta minden várakozásomat. Csuhaj. Mindezt ráadásul úgy, hogy ha a közönség netalántán unatkozott volna, az Örkény István Könyvesboltban éppen dr. Máriás kiállítás van a galérián, úgyhogy a fejem fölött például éppen az volt látható, amint Karácsony Gergely a humanizmus Mike Tysonjaként ringbe száll, köröskörül pedig további félelmetes-röhögtető művek. (Ezt speciel letakartuk egy molinóval, de azért maradt csemege bőven.)

Az egész buli amúgy roppantmód exkluzív volt, a vendégek bejövetele nagyjából úgy festett, hogy hopp egy collegista, hopp még egy collegista, hopp-hopp-hopp további collegisták, hopp, Gitár kutya is itt van, juhé. Voltak ugyan számomra ismeretlen emberek is, de az egész szerfölött családias volt, és sok röhögés közepette zajlott, ha eddig ezt még nem említettem volna. Utána pedig, mikor mindenki elszállingott, és csak négyen maradtunk, afterparty gyanánt elmentünk a Szlovák Sörözőbe. (Ezt csak a történelmi hűség miatt említem, kizárólag akkor menjetek oda, ha nosztalgiátok van a húsz évvel ezelőtti Szlovák Söröző iránt. Nelli szerint, aki halált megvető bátorsággal ellátogatott a vécébe, ott is ugyanolyan állapotok vannak, mint húsz éve.) Hogy valami jót is mondjak a helyről, a pincér kedves volt, a sör meg korrekt (esetleg fordítva), ám annak a húsos cicegének, amit kíváncsiságból rendeltem meg, csak a felét bírtam megenni, azt is csak azért, mert éhes voltam, de nagyon. A Harry Potter-regények narratív problémáiról beszélgettünk meg arról, hogy miért érdemes True Bloodot nézni meg miért nem, szóval roppantul intellektuálisak voltunk a magunk popkulturális módján, és egyetlen kör ital után mi is szétszállingóztunk, mert öregek vagyunk és elfoglaltak, és némelyek közülünk falun laknak. Úgyhogy én nyolcra haza is értem, és leszedtem a képemről a vakolatot, ami olyan vastag volt, hogy szöget lehetett volna bele ütni, mégse érzem meg. A tegnapi képen nem látni, hogy mi mindent műveltem el az arcommal, és erre kifejezetten büszke is vagyok, mert állítólag ebben áll a profizmus, úgy kenni magadra egy csomó mindent, hogy a népek csak töredékét lássák, viszont tegnap este öt vattakorongba és negyed deci lemosótejbe került, hogy megszabaduljak attól a nyolcféle dekorkozmetikumtól, amit magamra mázoltam, szóval ilyesmit csak akkor, ha megint lesz Budán kutyavásár.

Most pedig hirtelen fordulattal feltarisznyálom magam, és elmegyek Pozsonyba. A Repülő Kutató éppen ott konferenciál, ma estére pedig végetér a konferenciája, úgyhogy miniszünidőt tartunk, és császkálunk egy kicsikét Pozsonyban. A szünidő tényleg mini lesz, holnapután már jövünk is vissza, úgyhogy a macskáknak lényegében arra se lesz idejük, hogy gyanakodni kezdjenek, ugyan hová tűntünk el. Az étkeztetésük ki van adva a nagyanyjuknak, két napot kibírnak pucolatlan vécékkel, és a párnákat meg kanapékat nem viszem magammal, úgyhogy minden bizonnyal ellesznek jól. Gondolom, ti is ellesztek nélkülem jól, mert a következő két napban vagy lesz bejegyzés, vagy nem, de az biztos.

Azért ne irigyeljetek nagyon, a vonaton is szakdolgozatokat fogok javítani, hogy enné meg a nyehőce.

Ez most még csak az a jelmez, amelyben a pékségbe lejtek át, mert a hétvégén elraktam hibernálni a kovászt a hűtőbe, és egy morzsa kenyér sincs a házban, csak azok a rémes kis extrudált pormacskák. A vonatomhoz induló buszomra csak kettőkor kell indulnom, addig még csomagolok, kuplerájt robbantok, és ha minden jól megy, egy újabb bejegyzést is kaptok. Vagy nem. De az biztos.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/03/27 hüvelyk eská, tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: