RSS

5/139 – .com

17 jan

Valamelyik Nigella Lawson-szakácskönyvben van (lusta vagyok előkeresni, melyikben), hogy a csaj a szokásos recept előtti csevegés közben elmeséli: az inszomniának az az egyik következménye nála, hogy hajnalban mindenféléket vásárol neten. Na ezt speciel sikerült úgy fordítani, hogy “van egy rossz amazonszokásom”. Nigella nyilván az Amazon.com-ra gondolt, a fordító meg nem tudom, hogy mire, de ez lett belőle.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy, miután tegnap végigfutkorásztam a napot, aztán bealudtam a kanapén, mintegy törvényszerűen  felébredtem hajnalban. Hát akkor már, egye fene, vettem egy domain-nevet a blogomnak. Ennélfogva a továbbiakban ez itt a mindennapmas.com névre hallgat, 100+ sablon közül válogathatok, ha arra szottyan kedvem (ez valószínűleg nem fog bekövetkezni, a Choco sablon nekem tökéletesen megfelel), és ezentúl nem kell hirdetéseket nézegetnetek a bejegyzések alatt. Enyém a blog, nektek építem, igazán nincs mit, szívesen.

Tájainkon egyéb fejlemények is vagynak, a tegnapelőtti nappal sikerült megszabadulnom (egyelőre legalábbis) minden restanciámtól, ergo most a szokásos “hajsza utáni üresség” állapotában vagyok, amikor általában csak tengődöm, mint Toldi Miklós lova, mert a gépezet ugyan már ugrásra kész, de arra még nem vagyok alkalmas, hogy belekezdjek valami újba, amíg az agyam még mindig a régit őrli. Úgyhogy most a Leeresztés Idejét kell meghirdetnem: elmegyek masszázsra, megpróbálok új kozmetikust keresni magamnak (a régi elment cocákat nevelgetni valahol az Alföldön egy tanyán), és fejest ugrom a színes anyagficlik közé.

Meg aztán, ugyi, ideje kellő alapossággal megtervezni a zöld és lila februárt, én meg tényleg nem szoktam elaprózni ezeket a “színre színt” projekteket. QED.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2018/01/17 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

4 responses to “5/139 – .com

 1. Zsuzsi

  2018/01/17 at 16:42

  Ó, jövel ficlizés, érdeklődve várjuk az eredményeket !(azokat nézegetni már majdnem olyan, mintha én magam is hozzájutnék az igazán saját kedvem után való kreatívkodáshoz. 🙂
  Valamint éljen és virágozzék az őtőzködösblog.com 😀

   
  • mák

   2018/01/17 at 17:24

   Szép nagy meló lesz. A Bűnök Barlangja takarításakor könyörtelenül kiszanáltam három nagy szatyornyi diribdarabot, de azóta sem tudtam megszabadulni tőlük, úgyhogy muszáj lesz lecsökkentenem egyszatyornyira. Annyi már belefér a kukába.

    
   • Zsuzsi

    2018/01/17 at 19:08

    Az én összegyűjtögetett anyagaimnak a Férj galériát épített. 😀 Ettől semmivel sem lettek kevesebben, csak most már be lehet jönni a varrós/vendégszobába. 😀

     
    • mák

     2018/01/17 at 19:13

     Elvből csak a Bűnök Barlangjában tartok anyagot, mert ha egy is kijön onnan, nincs többé megállás, szétburjánzanak mindenfelé, aztán nem lehet őket megállítani. 🙂

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: