RSS

5/120 – Zsigerek

29 dec

Miután az egész tegnapot átszundikáltam, a programot időnként az Elementary harmadik évadával és csalánteákkal színesítve, ma hajnalban a régi fickós állapotban kukorékoltam fel, és nyilván (nyilván!) rögtön nekiugrottam a kovásznak, mint Stevie Wonder a zongorának. Ez a savanyú káposztás kenyér fenemód addiktív, nekem meg elegem volt a pormacskákból. (Pormacskának azt a nyomorult extrudált kenyeret nevezem, ami nem egészen abonett, nem egészen knackerbröd, íze semmi, állaga meg olyan, mintha az ágy alól kisöpört izéket sajtolták volna össze egy kis rozsliszttel. Böe.)

Az időjárás továbbra is roppantul antipatikus orcáját mutatja, a lakás tele van kajával, meg egyébként is most sütöttem ugyebár két újabb savanyúkápis cipót, úgyhogy kimenni sincs miért. Cserébe viszont Dunát tudnék rekeszteni a Bűnök Barlangjában felhalmozott félkész projektekkel, úgyhogy ma ott próbálok rendet vágni kicsinyt, amíg még tehetem. Nemigen tehetem sokáig, ismét aktuálissá és sürgetővé vált a turkálás enszövegeim langyos zsigereiben. Hetedikéig meg kell írnom Pécsre egy beadandót, tizedikére egy másikat, tizenharmadikára egy harmadikat, közben két vizsganap meg egy temetés. Ráadásul tegnap kijött az NKA-döntés is a Könyvkiadás Kollégiumában, ami körül igen sok botránylás lesz a közeljövőben, de mindettől teljesen függetlenül* az én kötetem kihozatalára és kivitelére is adtak egy kiske pénzt a kiadónak, úgyhogy meg kell emberelnem magam, és végképp leszámolni Luca székével.

Istenem, 2014 ősze óta huzakodom azzal a szarral, és egyre kicsinyhitűbb vagyok vele kapcsolatban, holott a kiadó folyvást megerősíti, hogy igenis ki akarja adni, és időnként az NKA is hozzám vagy hozzájuk vág némi pénzet, hogy ez megtörténhessen. Az NKA esetében persze erősen élek a gyanúperrel, hogy el se nagyon olvassák, amit én odapöktem a papírra, csak azt ellenőrzik, megvan-e a kötelező karakterszám, de ez a kiadóra nem áll, ott tényleg, olvasás és szerkesztés és ezer jogos kifogás után is meg vannak győződve arról, hogy ők ki akarják dobni a piacra ezt a kötetet. Mindezek után meg én még mindig kicsinyhitű vagyok, pfühp. Virtuális farbarúgásokat nyugodtan tessék mellékelni a kiadóba.

Most viszont táncos lábbal be a ficlik közé, mert a szekrény ugyan dugig van mindenfélével, de egyes mindenféléket már rohadt sok ideje azzal parkoltatok, hogy most ugyan nincs kedvem felvenni, de majd átalakítom yol. Ennélfogva majd újracucc-posztok is várhatók quantum satis. Majd.

* Hogy az egész diskurzus egyik különösen hülyén hangzó fordulatát használjam, én a koordináta-rendszeren kívüli koordináta-rendszeren is kívül vagyok valahol a tajgában, ahol nem értelmezhető még az sem, mi van a Körúttal, ami ennek a koordináta-rendszeren kívüli koordináta-rendszernek olyan kurva fontos viszonyítási pontja. Mindezt pedig magyarul kábé úgy lehetne pontosan megfogalmazni, hogy se utóda, se boldog őse, se rokona, se ismerőse nem vagyok senkinek, ha meg esetleg mégis, az se számít. Ahogy álságos-büszkén és őszinte-hazugul mondani szoktam, én leginkább a magam erejéből lettem senki.

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2017/12/29 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

7 responses to “5/120 – Zsigerek

 1. Zsuzsi

  2017/12/29 at 08:48

  Nekem ez a ruha inkább (jelenleg egy ódon, bájos üvegházban) kertészkedő manó ( nem akartam megint boszorkányt írni), de az újtacuccos posztok reményében nem ragaszkodom túlságosan ezen álláspontomhoz. 🙂

   
  • mák

   2017/12/29 at 08:49

   A büdös kis kertészkedő muszikák miatt egyetlen növény van a házban, egy vízililiom a konyhaszekrény tetején, ahová nem tudnak felmászni. Inkább varrás lesz ebből, mint kertészkedés. 🙂

    
 2. Zsuzsi

  2017/12/29 at 09:46

  Ezért kéne a kastély egy eldugott szárnyában gótikus télikert, macsmentesen. ☺
  De ám legyen varrás, ja, meg kötet útnak eresztés, a blogod alapján szívesen olvasnánk más szöveges alkotásaidat is. 🙂

   
 3. micsodamadar

  2017/12/29 at 12:35

  Hajaj, de még mennyire hogy olvasnánk !☺

   
 4. mák

  2017/12/30 at 01:57

  Dógozom rajta, dógozom rajta…

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: