RSS

5/56 – Messze, messze

26 okt

A reggeli fogmosás közben derült égből gumibotként csapott le rám a “menjünk világgá” hangulata, ide nekem őszi vakációt, de azonnal, úgyhogy levonultam az emeletről az ide-oda pattogó macskáktól körülgomolyogva, mint egy Parodontaxtól illatozó* viharfelhő, és rárontottam a Repülő Kutatóra, hogy gyere, rúgjunk fel mindent, pakoljunk össze, aztán húzzunk el Kőszegre, Balatonfüredre, Erdőbényére vagy akárhová, tojjuk le a melót meg tanítást, hajrá. Egyszer élünk – bizonygattam neki rendkívül meggyőzően -, és már két éve volt utoljára olyasmi, hogy elmenjünk őszi miniszünidőre, akarom azt az őszi miniszünidőmet, most, rögtön. Nem kell nekem Spanyolhon meg minarét meg egyéb babitsi izék, beérem azzal, ha Veszprémig eljutunk.

A Repülő Kutató empatikusan azt mondta, hogy “ehe,ehe”, de ő is tudta meg én is tudtam, hogy nem lesz ebből lófasz se, mind a ketten gatyába rázzuk magunkat, aztán ő elmegy dolgozóba Budapestre, én elmegyek dolgozóba Esztergomba, nix miniszünidő. Az se számít, hogy szombattól egy egész hétig tényleg vakációm van, mert az is csak annyit jelent, hogy nem kell másfél órát oda, majd ugyanannyit vissza utaznom a munkahelyemre, és nincs tanítás. A rohadt szövegek, amelyekben turkálnom kell, továbbra is itt vannak, egyiket jobban utálom már, mint a másikat vagy a harmadikat (megtehetem, mind az enyém), a Repülő Kutató pedig pontosan szombaton húz el két hétre Bukarestbe, hogy levéltári anyagok meg egyéb izék között turkáljon. Természetesen ő is ugyanakkora lelkesedéssel teszi mindezt, mint ahogyan én gyurmázom a leadandó tanulmányokat vagy adom elő a konstruktív életvezetés mint nevelési cél című okosságot.

Beálltunk a mókuskerékbe, és most már sose fogunk kiszállni belőle, míg csak az Alzheimer le nem üt. Sorsunk van bmeg, mint Árpád vezér fiának, Levéntának.

* Az nem illat, feleim. Az valami más.

Egyébként, mint ez a mellékelt ábrából is látható, nyüves módon fázom. Erről a ruháról azt hittem, legalább november végéig a szekrényben várhat majd bevetésre, de nem, már most felveszem, vigye el a fene a világot. Legalább ébren tartja a diákokat, míg én a Ratio Educationisról meg effélékről zengedezem nekik.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2017/10/26 hüvelyk eská, ősz

 

2 responses to “5/56 – Messze, messze

 1. csilla75

  2017/10/26 at 22:00

  Most Parodontax fogkrémet használok, mert pontért adták a Pingvin (lányaim 25 évvel ezelőtti szóhasználata szerint Pingving) patikában, és hát a reklámban nagyon ajánlgatták, és biztosan rettentő hatásos, mivel élvezeti értéke 0. Vagy -100. Az lehet?

   
  • mák

   2017/10/27 at 07:16

   Élvezeti értéke nincs neki, de meg lehet szokni ezt is, mint egy csomó más mindent…

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: