RSS

4/333 – Bolondokháza, bölcsőde

30 Júl

Munkás nap volt a tegnapi, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy hol egy plüss unikornist, hol egy fél pár 19-es cipőt fogadjak el és adjak vissza a tulajdonosának. A délutánt anyósom mentette meg azzal, hogy áthozott egy egész láda másfél évesekre optimalizált játékot, nagyrészt olyasmit, ami zörög vagy zenél. Az egyik izéből, ami egy lebutított Mozart-dallamot dünnyögött, azóta hálistennek kifogyott az elem, de a csörgődöbhoz és a marimbatökökhöz még az se kell, úgyhogy a délután nagy része boldog püföléssel és csörömpöléssel telt. Aztán ha már lúd, legyen döglött alapon a Repülő Kutató és Giggü átlátogatott a szomszédba, megtekinteni egynéhány döntőt az úszóvébéről. A gyermek el volt ragadtatva, különösen, hogy közben egy vele azonos méretű játék jégimacit ölelgethetett.

Gondot csak a táplálkozás meg a macskák jelentenek, de az se egészen úgy, mint hinnétek. Friss szintetikus anyai bambaságomban kihagytam a délutáni ébredés utáni étkezést, így ötre Giggü morcos lett némiképp, de aztán jelbeszéddel és bőgéssel rávezetett minket hülye felnőtteket arra, hogy mi a gondja, és ezentúl megint sínen volt minden. Rettentő étkes gyermekcse, imádja a kenyeret meg a kalácsot, de összesen két foga van, így hát ezeket csak ujjbegynyi darabokban tudja fogyasztani, és azt se lehet a kezébe adni, mert összegyűjti és szétmorzsolja, így hát kábé olyanformán kell etetni, mint egy kismadarat. Pontosan úgy is tátja a száját, mint kisrigók a friss kukacra. A kalácsfogyasztás szent célja érdekében sütöttem challát avagy barheszt (újabb item kipipálva a “világ kenyerei, egybesüljetek” könyvből), de két akkora marha nagy kalács lett belőle, hogy az egyiket odaadtam anyósomnak. Ezt Giggü nem díjazta, konkrétan elindult bőgve a nagy kalács után, hogy visszaszerezze, pedig mondtam neki, hogy itt marad ez a másik, nyuginyugi. A Repülő Kutató afféle atyai büszkeséggel állapította meg, hogy szívesen mondaná, ez a gyermek a nagybátyjára ütött, ha ennek nem lenne számos akadálya, például az is, hogy nem vérrokonok.

A macskákkal az a gond, hogy Giggü nagyon lelkes tőlük, de ők erős gyanakvással figyelik ezt az új háziállatot. Poci végül előmerészkedett és tisztes távolból csodáltatta magát vele, de Celó a nap nagyját a Bűnök Barlangjában töltötte, undorral gubbasztva egy (talán nem véletlenül kiválasztott) félig megvarrt 80-as méretű babamellényen. Aztán átköltözött a Repülő Kutató ágyára, és ott maradt. Splendid isolation.

Az éjszakát a kis felség tizenegy óra alvással abszolválta, én meg azzal, hogy folyton azt hallgatóztam, szuszog-e még. Erről, asszem, a valódi anyák elég gyorsan leszoknak, de nekem most lett hirtelen egy egyéves háromhónapos gyerekem, és most izgatottan várom, mikor kakál. Mindeközben pedig a Repülő Kutató kísérleti alapon lekváros puliszkával eteti a tegnap főzött mirabella- (vulgó fosókaszilva-)lekvárból.

Az életünk egy bolondokházi bölcsőde.

Update, különösen aggódó rokonok számára. tíz perccel a poszt élesítése után szagmintát vettem a gyerekről, majd fellátogattunk a fürdőszobába. Én még ugyan nem láttam életemben ilyen állagú és színű izét, ami kijött belőle, de banáncefre szaga volt, szóval valószínűleg a tegnap bekajolt két banán lehetett a főkolomp.

Most mindannyian elégedettek vagyunk. Giggü is. Megtalálta az egyik zenélő játékon a bekapcsológombot.

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2017/07/30 hüvelyk nyár

 

One response to “4/333 – Bolondokháza, bölcsőde

  1. kingha fetykó

    2017/07/31 at 19:23

    :)) ez is jol esett –

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: