RSS

4/114 – Szöszmöte

23 dec

A takarításból tényleg nem csinálunk nagy kázust, tegnap kicsit gatyába ráztuk a konyhát, ma hajnalban kicsit gatyába ráztam az étkezőasztalt, úgyhogy most végre ismét étkezőasztalnak néz ki, nem lerakónak. (Az étkezőasztalunk egy nagy vízszintes felület, ebben a lakásban meg erős hajlamunk van arra, hogy minden vízszintes felületet kellő alapossággal beterítsünk mindennel, ami a kezünk ügyébe akad. Ugyanez a macskákra is érvényes, ők a padlót terítik be a szőreikkel meg a nappali közepén trónoló kartondoboz lerágott darabkáival.) Mivel lerakó helyett étkezőasztal lett, azon meg egy igazi abrosz, a Repülő Kutató rögtön le is ette azt az igazi abroszt habanerós olajjal. Eh, több is veszett Mohácsnál, nyugivan. Cserébe rásóztam a porszívózást. A macskák most rém sértetten ülnek, sehol a szőreik, sehol a doboz.

A karácsonyra amúgy olyannyira nem akarunk rágörcsölni, hogy tegnap este itthagytuk a macskákra a kuplerájt, mi pedig vidáman eltotyogtunk vacsorázni, mert nemrégiben megnyílt a faluban egy olasz bisztró, és kíváncsiak voltunk rá. Nos, talán elég annyit mondanom, hogy valószínűleg soha többé nem fogok gnocchit készíteni, mert most már ettem olyat, amilyennek a gnocchinak lennie kell, és az enyém definitíve nem olyan, desőt azt se tudom, mit javíthatnék a technikámon. Mindenesetre ha kiadós, házias olasz pastaételeket akartok enni Szentendrén, és nem zavar az egyelőre eléggé steril enteriőr meg az aprócska választék (a komplett étlap egyetlen oldal, amivel amúgy szerintem semmi gond), akkor Al Cuor Contento. Mert tényleg.

Ma még hátravan némi szöszmötélés itt-ott a lakásban, például megépítem a vízszintes karácsonyfát, a macskák pedig kapnak egy friss boncolható kartondobozt ajiba, és pápuszi. Nem mi vagyunk a lakásért, hanem a lakás értünk, és ha ez valakinek nem tetszik, nyugodtan idejöhet takarítani, én biztos nem fogom zavarni ebben a tevékenységben, ugyanis fent leszek a varrószobámban és roppant ábrándosan szöszmötélek. Vagy alszom, az is igen jó program.

Most viszont karácsonyfaépítés, és mivel ennek a kezdete értelemszerűen a teraszon zajlik, a szokásos háromszáz réteg ruha rendel. Uff.

4-114

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/12/23 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: