RSS

4/113 – Libikóka

22 dec

Valamikor még tinikoromban kaptam ajándékba egy minikönyvet a Mérleg jegyűekről (tudjátok, a szokásos szósz: kivel passzolsz, mi a drágaköved, melyik a színed, milyen híres emberek születtek veled azonos csillagjegyben), és annak az elején rögtön közölték velem azt is, mi az életjelszavam nekem meg a Föld lakói hozzávetőlegesen egytizenkettedének: “Én egyensúlyban tartom”.

Egyensúly, ehe. Nos, valahogy úgy kéne, hogy ne abból álljon az ilyesmi, hol fékevesztetten rohanok, hol pedig az oldalamon fekszem (a tegnapi napot például végigszundikáltam), hol disznótor, hol éhhalál, hun fent meg hun lent. Most mindenesetre van kábé két hetem egyensúlyba hozni a dolgokat, aztán kísérletet tenni arra, hogy meg is tartsam ebben az állapotban. Ezt az egészet penig azzal kezdem el, hogy a karácsonyi készülődést próbálom egyensúlyba hozni, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó rágörcsölni. A fenébe is, lényegében mindenkinek beszereztünk már valami apróságot ajándékba, egyébként meg két felnőtt ember lakik a házban két macskával, és nem várnak látogatókat sem kiskarácsonykor, sem nagykarácsonykor. A lakás fut, hát hadd fusson, legfeljebb váltson át vágtázásról kocogásra, a karácsonyi menü az lesz, amihez kedvünk szottyan, és ha valaki bejglit akar enni, majd legfeljebb átmegy a teraszon az anyjához érte (és hoz a mizantróp feleségének is belőle egy kicsit).

Szóval egyensúly. Takarítgatok egy kicsit, de nuku karácsonyi nagytakarítás, rendet teszek a szekrényekben meg a varrószobában, de nem esem át a fejemen tőle, ma elmegyünk a nagybótba kaját venni, de úgyis el kéne mennünk a nagybótba kajáért. Egy kis tevékeny-szöszmötölős nyugi, erre vágyom, és magamon kívül senkitől sem várhatom el, hogy ezt megvalósítsa nekem.

4-113

Azt viszont ne kérdezzétek, miért öltöztem ehhez a Mikulás manócskájának, egyszerűen csak ehhez szottyant kedvem.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/12/22 hüvelyk eská, tél

 

2 responses to “4/113 – Libikóka

 1. Zsuzsi

  2017/12/28 at 05:21

  Ah, pedig milyen jól ide akartam kommentelni a manós hasonlóságot, már a kép tetejénél (telefonon olvaslak visszamenőleg éppen)(tehát még várhatóak régebbi bejegyzésekhez új hozzászólások 🙂 )

   
  • mák

   2017/12/28 at 05:27

   Helyes, így legalább nekem is vissza kell pislognom néha, mi történt anno. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: