RSS

Évnyitó – A negyedik

01 Sze

Ezt is megértük. Már a negyedik évbe fordítom bele a blogot, fel a vitorlákkal, arrgh. Az eddigi három elképzeléseiről meg tematikájáról itt lehet tájékozódni, ha valakit érdekel – dióhéjban azt tudnám mondani, hogy volt eddig minden, mint a búcsúban. Az első évben nemveszeksemmit, a másodikban csakkicsitveszek (plusz a 30/30/12-es önszabotálás), aztán egy évig ereszdelahajamat, szóval tényleg minden.

A negyedik évre persze megint szükségem lett hirtelen némi keretre (=valamire, amivel szabotálhatom magam), különösen, hogy a három évvel ezelőtti kiindulóponthoz képest jóval több holmim van, és érdekes módon jobban is kedvelem azokat. Azt hiszem, kábé a ruhatáram felét lecseréltem a blog kezdete óta, ami az első két év dilinyós kötöttségeivel tényleg szép teljesítmény. Most, ebben a megengedő pillanatban, úgy látom, hogy mindenem megvan, amire szükségem lehet, és elvileg akár öt évig is elketyeghetnék azzal a ruhatárral, amivel jelenleg rendelkezem – anélkül, hogy bármi újra szert tennék. De azért, legyünk realisták, az új (nekem-új) holmik kicsike örömforrásokat is jelentenek, kicsike örömökre meg mindenkinek szüksége van.

Ennélfogva a negyedik évi önszabotálás úgy fog festeni, hogy

a) elvileg nem veszek semmiféle ruhát-cipőt-kiegészítőt, de fenntartom a lehetőséget, hogy összesen hét alkalommal, amikor elegem lesz a világból, megbolonduljak, és elmenjek turkálni, vagy leadjak egy rendelést a Vaterán/Sarenzán/bárhol. (A hét az szép szám. Prím. Mint a 41 meg a 2017. Ha nem nyomaszt nagyon a világ, éppen elegendő is lesz, úgyhogy ajánlom a világnak, jól viselkedjen.) Természetesen ilyenkor nem tudom garantálni, hogy egy megbolondulási alkalom = egyetlen nekem-új darab, viszont hogy ne jussunk el már megint a becsukhatatlan szekrényekig,

b) minden beérkezett darab egy hasonló rendeltetésű régebbi darab távozását fogja jelenteni. (Bejön egy új kardigán, kimegy egy régi kardigán, bejön egy új szoknya, kimegy egy régi szoknya – tetszik érteni az általános idéát.) Emellett pedig

c) minden olyan darab, amit ez alatt az egy év alatt nem vettem fel, és nincs különösebb érzelmi értéke sem (pl. “jójó, nem volt rajtam már tavaly se, de hát ebben voltam a húgom esküvőjén”), repül. Semmi értelme olyan cuccokat parkoltatnom a szekrényeimben, amelyeket nem hordok.

Más változást ne tessék várni, ez továbbra is egy őtözködős blog időnkénti macskafotókkal, receptekkel, varrogatással és meglehetősen sok nyafogással. A ruhák nem a legfontosabb dolgok az életben, de ha már úgyis muszáj felöltözni mindennap, miért ne legyen mindegyik nap más? Nem azért öltözködöm, hogy unatkozzak.

Úgyhogy akkor most tényleg fel a vitorlákkal, és arrgh.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2016/09/01 hüvelyk blabla, nyár, tavasz, tél, ősz

 

4 responses to “Évnyitó – A negyedik

 1. kingha

  2016/09/01 at 08:11

  izgalmas év előtt állunk 🙂 hajrá!

   
  • mák

   2016/09/01 at 08:21

   Állítólag van egy ősi kínai átok, hogyaszongya “Élj meg izgalmas időket!” 😀

    
 2. Gyöngyösi Csilla

  2016/09/01 at 12:50

  hajrá 🙂 bátorítás-, és motivációképp én a te blogoddal indítom a napot a kávé mellett, bár ilyenkor még nem vagyok képes kommentelni.

   
  • mák

   2016/09/01 at 12:52

   Köszi, ez jólesik. 🙂 (Mármint nem az a része, hogy akkor még nem vagy képes kommentelni. 😀 )

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: