RSS

3/327 – Ami új, az is régi

23 Júl

Tegnap végre vettem egy mély lélegzetet, kiborítottam az átabotában behajigált holmikat a szekrényből, és nekiláttam visszarakni, hozzácsapva mindazt, amit a héten kimostam és megszárítottam. Az eredmény éppen az volt, amire számítottam: csak cipőkanállal tudtam begyömöszölni ezer rongyomat. Beférni befért, de aligéppen, pedig azt aztán tényleg nem állíthatom, hogy kevés hely állna rendelkezésemre. Ezek után nem csoda, hogy megint marhaságokon kezdtem törni a fejem.

Valamikor az ujjatlan pólók kupacával való bűvészkedés közben megnéztem a leveleimet. Szpem, szpem, értesítés fb-tevékenységről, szpem, nahát, a PTE doktori irodája. Gratulálnak, felvettek.

Valószínűleg az lett volna a normális, ha ujjongani meg ugrálni kezdek, de én csak beleegyezően nyugtáztam, oké, megvan a pluszprogram meg a pluszkiadás a következő négy évre, ki fogom dolgozni a belem is, mert az nekem a jelek szerint jó, ha nem lenne az, nem ugranék bele ilyesmikbe. Csak a tradíció kedvéért elsóhajtottam magam, hogy “hol volt az én normális eszem”, aztán visszamentem a kupacaimhoz, és ismét beleálltam fejjel előre a ruhásszekrénybe.

3.327

Most éppen feszült-méla vagyok és enyhén tanácstalan, az éjjel akkora mázsás marhaságokat álmodtam, hogy az hihetetlen. Ráadásul még azt a szívességet sem tettem meg magamnak, hogy nyöszörögjek hozzá, így hát a Repülő Kutató csak megsimogatott, aztán, mivel nem ébredtem fel, elment nélkülem a piacra.

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2016/07/23 hüvelyk nyár

 

6 responses to “3/327 – Ami új, az is régi

 1. Juli

  2016/07/23 at 09:14

  Azért mondhatom, hogy: Gratulálok? Vagy csak mint a viccben: Hajrá, Kovács néni!?

   
  • mák

   2016/07/23 at 09:15

   Körülbelül. 🙂

    
 2. Eszter

  2016/07/28 at 10:10

  Ohohóóó, ezt csak most olvasom! Nos, akkor mindent bele! – a Repülő Kutatónak alighanem Buszozó Doktoranda lett a kedves nejéből 😉 És ne feledd, félúton ki lehet szállni (mármint a buszból!) jó borok és egy kis falusi nyugi ürügyén 😉

   
  • mák

   2016/07/28 at 10:12

   Köszi, de valószínűleg vonatozás lesz belőle. 🙂

    
   • Eszter

    2016/07/28 at 10:15

    Hja, vagy úgy! akkor Vonatozó Doktoranda, falunk másik oldala és vészfékezés 😉

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: