RSS

3/325 – Vakáció, hahahaha

21 Júl

A tegnapom kiköpött úgy festett, mint az elmúlt hetem, épp csak nyálas bébivigyorok nem voltak benne meg heő. Reggel megbíztak azzal, hogy időnként nézzek rá a szomszédban a Repülő Kutató nagymamájára, mivelhogy ők elviszik az unokákat kirándulni Szilvásváradra, és a dédi ugyan fitt meg alapvetően jó állapotban van, de a kilencvenhat év az bizony kilencvenhat év. Mivel az idős hölgy általában igencsak eszénél van, ráadásul igazi úrihölgy is (ja, ilyenek is akadnak a családban), nem ronthattam rá azzal, hogy csókolom, életben teccik-e még lenni, bmeg. Ennélfogva különböző ravasz ürügyeket kellett kieszelnem, hogy miért támolygok át kétóránként ellenőrzésre.

Tizenegy tájban megérkezett a sógorom is, és installálta a pincében az orgonát, srévizavi a terepasztal meg a sörösládák között, aztán elkezdett gyakorolni. A sógorom ugyan háromgyerekes családapa meg orgonaművész meg minden izé, de azért időnként az embernek az az érzése vele kapcsolatban, nem árt figyelni, mit csinál, hogy adott pillanatban rá lehessen kiáltani: “Piszkos! Ne vedd a szádba!” Most is egy ilyen időszak van: koncertsorozat közepén, néz ki a fejéből, de nem lát, és főként olyanokkal konverzál, akik már kétszáz éve meg vannak hólva (oké, ne túlozzunk, Tournemire expresszionista szerző volt, ő csupán nyolcvan éve halott, bagatell). Enni legalább eszik meg aludni alszik, ez is valami.

Na ezen körülmények között láttam hozzá visszacsavarozni a fürdőszobában a lecsavarozott apró szarokat, valamint kijavítani úgy húszat az agnoszkált ötven festékhiba közül. A többi harmincat egye meg a ragya, jó lesz ez így nekem. Mindenesetre megint itt álltam könyékig festékben, kétfélében is, a gatyám zsebéből meg egy csavarhúzó állt ki. Emellé megkaptam egy adott ponton a kezembe egy telefont, hogy ha valaki felhív az Inforádiótól, mondjam meg neki, a művész úr lefeküdt pihenni. A művész úr még ábrándosan ránézett a zsebemben a csavarhúzóra, ach, mintha drága nejem látnám (naná hogy, testvérek vagyunk mink a csavarhúzásban is), majd elvonult kisgatyában egy szendviccsel, hogy pihenés közben meghallgassa felvételről, hogyan sikerült az előző napi gyakorlás a Mátyás-templomban. Én ezalatt felszereltem az új zuhanyfejet, majd leszedtem magamról a kétféle ződ festék nagyját, és kimostam két gépnyi ruhát. Aztán, amikor nyüzsögtem volna tovább a megfelelő irányba, rájöttem, hogy nem tudom visszarendezni a fürdőszobámat, mert az összes kozmetikumom és a kis rattan komódom is abban a szobában dekkol, ahol éppen egy orgonaművész alszik kisgatyában.

Tudjátok, milyen az, amikor az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy felsóhajt: “Jaj de jó lesz majd, ha végre vége ennek a rohadt vakációnak”…? Végül persze sikerült lényegében mindent visszacűgölnöm a fürdőszobába, alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. Ha minden jól megy, ma már berendezve is meg tudom mutatni, tessék várni türelemmel.

Ma reggel még lefestettem egyet-mást zöldre, valamint lecsavaroztam és visszacsavaroztam a törölközőtartót, amit sikerült fordítva felszerelnem, mint kellett volna. Anyósom éppen kutyakajáért indult, úgyhogy felkérezkedtem stopposnak, és elrobogtam macskapapiért, mert a szőrös családtagoknak kifogyott az ennivalója. Ha már úgyis arra jártunk, megmutattam anyósomnak a város legjobb turkálóját, ahol ő rögtön vett magának két ruhát, szóval ma is sikerült bűnbe vinnem valakit, juhé. Nemsokára viszont tovarobogok emberpapiért is, mert mi ugyan általában napi két étkezést abszolválunk (lényegében tízórait és vacsorát), de a sógorom ebédelni is szokott, és igazán nem szeretném, ha a mi kosztunk és étkezési szokásaink miatt menne gajra a koncertje.

3.325

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/07/21 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

2 responses to “3/325 – Vakáció, hahahaha

  1. kingha

    2016/07/22 at 08:44

    jó ez a kalap –

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: