RSS

3/256 – Csak a fülét, hogy meg ne sántuljon

13 máj

Egy teljesen haszontalan-céltalan-álmatlan éjszakán vagyok túl, két részletben abszolváltam összesen négy óra alvást, grr. Tényleg nem értem, mi a fene történhetett, ezúttal igazán ráértem volna. Feltehetőleg abban van a magyarázat, hogy tegnap volt a félév utolsó tanítónapja, mostantól jövő csütörtökig szabad vagyok, mint a madár, az agyam meg nem tud mit kezdeni ezzel a fene nagy szabadsággal.

Ráadásul a muszikák negyed ötkor úgy döntöttek, hogy ideje egy kis kötöttfogású birkózómeccsnek, bár nem tudom, a birkózás szabályai megengedik-e, hogy a versenyzők egymás fülét harapdálják. Ezt az utóbbi néhány hétben kezdték el, korábban a kergetős-pofozkodós partik voltak divatban, mostanában viszont összekapaszkodva henteregnek, és gurrogva rágják egymás fülét. Na mindegy, majd csak kinövik valamikor, állítólag Mike Tysonnak is sikerült.

Ma nagyrészt itthoni szabadprogram várható, magamat meg a lakást vakargatom összefele, nagy mennyiségű ruhát táplálok be a mosógépbe, és végre varrok is. A vasárnapi grillpartin megígértem a sógornőm kislányainak, hogy varrok nekik nyári ruhácskát, ők pedig fellátogattak a Bűnök Barlangjába, és kellő gondossággal kiválasztották a kedvükre való hosszt meg anyagot. Nyár ugyan nincs egy szál se, de ez Bucót (3,5) a legkevésbé sem zavarja: ahányszor ezen a héten találkoztunk, mindig megkérdezte, mikor lesz kész a ruhája. Ez a fiatalság is egyre követelőzőbb.

Előbb viszont elkódorgok péksütiért.

3.256

Szervác, Tongeren püspöke persze a szokásos módján viseltetik velünk, pedig én már roppantul szeretnék nyári holmijaim végtelen halmából válogatni, de ha nem, hát nem, maradnak a cowboycsizmák meg Nágyezsdá. Amúgy, hogy enné meg a nyehőce, valószínűleg ez is tunika, nem ruha. Na mindegy, a pékségig meg vissza jó lesz.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2016/05/13 hüvelyk újracucc, eská, tavasz

 

5 responses to “3/256 – Csak a fülét, hogy meg ne sántuljon

 1. Juli

  2016/05/13 at 07:49

  Mi ez a problémázás a tunika/ruha témakörben? Nálam az az alapelv, hogy ha húzol alája gatyát tunika, ha nem ruha, oszt kész. Pláne, színes harisnyákkal…

   
  • mák

   2016/05/13 at 08:00

   Azzal a ruhával, ami tenyérnyivel ér térd fölé, általában semmi bajom, amikor viszont arasznyival, akkor folyton ellenőrzöm meg igazgatom, nehogy felcsússzon. Nem szeretem igazgatni a holmijaimat. Ha már felvettem valamit, maradjon ott, ahol kell neki. 🙂
   (A másik része meg, hogy, valljuk be, én ugyan esetenként nagyon merésznek látszom öltözködésügyben, de papírkutya vagyok, nem vitás. Nemigen veszek fel olyasmit, ami az én fogalmaim szerint túl rövid vagy túl kivágott, és meglehetősen konzervatív fogalmaim vannak ezügyben.)

    
 2. csilla75

  2016/05/13 at 18:13

  Akár tunika, akár ruha – nagyon tetszik! 🙂

   
 3. kingha

  2016/05/13 at 21:58

  pont ezt akartam kérdezni … nem tunika ez a ruha?

   
 4. mák

  2016/05/14 at 01:32

  Feladom. 😀 Negyven évig nem volt efféle kétségem a holmikkal kapcsolatban, most meg lépten-nyomon.

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: