RSS

3/139 – Pöttyömpötty és a velociraptorok

17 jan

(Ahhoz képest, hogy eredetileg csak a mindennapi áutfitjeimet szándékoztam bemutatni, a blog profilja rohamosan bővül. Ma már macskás fotó is lesz, aujnye. Egy webribanc vagyok, mindent a nézettségért.)

Vasárnap lévén, mikor még a fű se nő, én úgy döntöttem, hogy nagyon elszánt és termékeny varrónapot tartok, tehát addig hajózom az átalakítandó holmik és színes anyagficlik viharos tengerén, míg végül a szemem is jojózni fog a sok tarkabarkától. Ezért vagyok ma ilyen slampos és monokróm, ha kellene rá bármi magyarázat. Holnap úgyis újraindítom a szellemi verklit, legalább addig hadd kapcsoljam ki az agyamnak a szövegekkel foglalkozó részét. (Ha jól emlékszem, a Wernicke-központ és Broca-mozgató lesz az, esetleg fordítva, vagy még úgy sem. Utoljára elsőévesként tanultam pszicholingvisztikát, no.)

Azt leszámítva, hogy kipucolom a macskavécéket és behajintok egy mosást, a házimunkát is hanyagolni fogom mára, mert úgyse jár erre a kutya sem. Főzni már tegnap főztem magamnak egy kiskondér megáll-benne-a-kanál levest árpagyönggyel és sok zöldséggel, és ugyan megpróbáltam a lehető legkisebb adagra szorítkozni, de valószínűleg még holnap is azt eszem.

A főzés amúgy errefelé nem teljesen problémamentes feladat, mert elegendő elővennem a vágódeszkát, máris megjelennek a velociraptorok, és nesztelenül megközelítenek kétoldalról. Az ember csak áll a konyhapultnál gyanútlanul és dudolászva, aztán megfordul, és ezt látja, ni.

velociraptorok

Mivel én a Jurassic Park meg World meg anyámkínja összes részét láttam*, tisztában vagyok azzal, hogy ilyenkor futni kell, mint a villám, de mivel nincs hová, inkább megpróbálok észérvekkel hatni a lángoló tekintetű fenevadakra. (Pl. “A cicák nem szeretik a póréhagymát.”) Meg is szoktam szagoltatni velük mindent, répától a brokkoliig, hogy lássák, nem beszélek hülyeséget. Na persze van úgy, hogy ez nem működik, azt még egyik se hitte el nekem, hogy “A cicák nem szeretik a hátszínt”.

Sok beszédnek sok az alja, nesztek a medve, aztán megyek varrni, hogy ínségesebb időkre betárazhassak egypár újracucc-posztot. Az olvasókért bármit.

3.139

* Az utolsó film tavaly egészen nyavalyás módon unalmas volt és érdektelen – a közepe táján jöttem rá, hogy valójában az se érdekel, ha mindenkit megpapiz a nagydarab színváltós izé. Hiányoztak belőle a szerethető figurák, és meglehetősen egyetértek ezzel az angol nyelvű cikkel is.

 

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2016/01/17 hüvelyk eská, macs, tél

 

5 responses to “3/139 – Pöttyömpötty és a velociraptorok

 1. PuPilla

  2016/01/17 at 09:27

  Nekem csak egy bejárós macskám van, a másik kinti, de ő is ugyanígy velociraptorkodik. Már akkor ott van a sarkamban, ha a vákuumcsomagolt szalámi bontókájának a szélét megfogtam… A nyers husikról nem is beszélve, az előbb ágaskodott a porhanyós pipik felé… Majd kénytelen leszek pár dkg-ot feláldozni neki belőle. 😉 Úgyse hagy békén, nyávog folyamatosan és követ, alámlép a konyhában. 😀 Nagyon röhögtem, mert dettó ugyanezt csinálom én is, megszagoltatom vele a zöldségeket, hogy rájöjjön nincs itt semmi látnivaló, pláne nem ennivaló, de nem lehet a kis orrot átverni. :)))
  Jó varrogatást! Nekem olvasós-pihenős-főzős napom van. 🙂

   
  • mák

   2016/01/17 at 09:41

   Ezek csak a nyers húsra buknak (meg Poci a csipszre, le se tagadhatnám, hogy az én macskám 😀 ), ezért jelennek meg mindig, ahányszor előkerül a vágódeszka. Egyébként egyik sem nyávog, hogy adjak neki, csak állnak, és néznek, ami még inkább ijesztő. 🙂

    
   • PuPilla

    2016/01/17 at 09:43

    Az tényleg ijesztőbb, az enyém se nyávog egy darabig, csak ül, de aztán állandóan nyávog (mondjuk ő nagyon nyávogós). :))
    Csipsz! 😀 nem láttam még csipszevő macskát. 🙂

     
 2. csilla75

  2016/01/17 at 20:06

  Az enyémek nem érdeklődnek a főzés iránt, viszont mondhatni mindenevők. A múltkor magukra maradtak kis időre egy bontott doboz choko-banánnal, és mire visszatértem egy ismeretlen tettes kivett egyet, és megrágta a végét. De volt már áldozat muffin, túrós süti, savanyú uborka is. És annak ellenére, hogy kijárók, a szobanövényeket is próbálják rágcsálni, én meg próbálom elbarikádozni őket. Hazai viszonyokra igazítva mosómedve híján: Unatkozik, vegyen macskát!

   
  • mák

   2016/01/17 at 20:09

   Hát unatkozni azt nem lehet velük, ez biztos. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: