RSS

3/140 – Kőmívesék

18 jan

Alapvetően nem hiszek abban, hogy a Sors ott üldögél minden sarokban, és ahányszor tervekről hall, kajánul vihogva próbálja megakadályozni azokat, de valószínűleg nem fogok többet olyat mondani, hogy “elszánt és termékeny varrónapot tartok”. Az elszántsággal nem volt semmi gond, de egy adott ponton az a kísérteties érzésem támadt, hogy egyidejűleg vagyok Kőmíves Kelemen és Kelemenné: befalaztam magam a lakásba, és amit építek, az szinte azonnal ledűl. (Tudtátok, hogy egy tíz másodpercig berregtetett cikcakkvarrást nyolc perc kibontani? Primera annyira szoros öltéseket produkál, hogy még a jól bejáratott fércbontóval is kínszenvedés visszafejteni.)

A varrás, főként az újracucc-varrás olyan program, amihez nagyon nem jó frusztráltnak lenni, de én ezt mindig elfelejtem, és fogcsikorgatva próbálkozom akkor is, amikor már minden normális ember feladná. Eh.

Mindehhez az állatkák is meghülyültek, testületileg. Szerintem mostanra esett le nekik, hogy ez nem csak átmeneti állapot, itt valóban egyrabszolgás háztartás lesz egy ideig, úgyhogy mind a kettő folyton köröttem gomolyog, amikor nem alszik (hálistennek sokat alszanak), és Celofán tüntetőleg az én fürdőszobámba vonult be hányni, pedig az ilyesmit rendszerint a földszinten szokta produkálni. (Vannak nemhányós macskák és vannak hányómacskák – Celofán, aka Anasztázia Nagyhercegnő jellemzően az utóbbi fajtába tartozik az én nagy örömemre. Megyek, bevágom a rongyszőnyeget a mosógépbe. Vajon miért van az, hogy minden, padlócsempével burkolt helyiségben elsősorban a szőnyeget célozzák meg a boázó macskák? Rejtély.)

Egyébként nem történik semmi, dolgozatokat gyártok, és a holnapi időjárás-előrejelzést nézegetem Esztergom város meteorológiai állapottyára való különös tekintettel, reggel fagyos, délben fagyos, este fagyos, -8 és -2 fok közötti hőmérséklet-ingadozással. Hurrá.

3.140

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/01/18 hüvelyk eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: