RSS

Jóleső Január 2023/2 – “Albrecht”

02 jan

Erre nem számítottatok, mi? 😀

Nagyjából amióta felértem a könyvespolcon a művészeti albumokat, és voltam már elég erős ahhoz, hogy le is vegyem bármelyiket, nagyon szerettem Albrecht Dürer tizenhárom évesen készített önarcképét.

Megvan már benne minden kicsiben, ami majd a nagy Albrechtben meglesz: az intenzív koncentráció, a részletekre fordított figyelem, és igen, a hiúság is (“hajaismijen”) meg az “én fontos vagyok” meggyőződése. Nézzétek csak azt a kéztartást!

Ritkábban rajzolok meg színezek, mint kéne, és ezzel eszem ágában sincs azt mondani, hogy düreri magasságokra törekszem, de néha ki szeretnék próbálni pár új technikát, aztán elhessegetem a gondolatot, mert annyi más tennivalót találok magamnak. Most viszont Jóleső Január van, nem? Úgyhogy tegnap előkotortam néhány rajzcuccot, kinyomtattam fekete-fehérben a kis Albrechtet, aztán uccuneki.

Azok ott a tányéron gyümölcstea-filterek, mert kíváncsi voltam, milyenre színezik a papírt. Képzeljétek, zöldre!

Végül ez lett az egész maszatolgatásból meg vonalkázásból meg színezgetésből, és nem mondanám elégedetlennek magam, mert igencsak jóleső érzés volt eljátszani vele.

A holnapi oldal pedig ez lesz:

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2023/01/02 hüvelyk ajándék, újracucc, eská, jólesőjanuár, projekt

 

One response to “Jóleső Január 2023/2 – “Albrecht”

 1. Zsuzsi

  2023/01/02 at 16:46

  De jó lett! 🙂
  Nekem ma játszik a “jótékony célú alapítvány”, csak azért bementem az Aldiba, hogy egy 10 kg-os kutyaeledellel hozzájáruljak a gyűjtésükhöz.
  De az “albérlet” is belefér, ha már abban lakom, és a rövidített munkanapunknak köszönhetően kicsit előbb hazaértem bele, mint terveztem, és ez igazán jólesett. 🙂

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: