RSS

9/32 – Rutin

02 okt

Öreg vagyok én már ezekhez a részegeskedésekhez, és ehhez tessék odaképzelni egy idézőjelet is – nem az öreghez, hanem a részegeskedéshez. Három sört ittam meg tegnap majdnem négy óra leforgása alatt, ehhez képest ma reggel ugyan felkeltem macskákat etetni, de utána visszaaléltam a futonomra. A Repülő Kutató megnézett magának, majd ennyiben hagyta a dolgot, és egyedül vonult le a piacra. A heti nagybevásárláshoz már összekotortam magam,

de mára mindezzel együtt igen lájtos napot tervezek, semmi ugrabugra.

A baratináimmal definitíve elindultunk az ÖTyÉsedés útján, munkaügyi nyomorúságaink és egészségügyi ingyombingyomjaink mellett a halottainkról beszélgettünk sokat, az este egyik pillanatában pedig összevetettük pofa- és korpuszkenegetési szokásainkat, úgy is mint arc- és testápolási rutin.

A beszélgetés ezen fázisában, amikor én előtártam úgynevezett rutinomat, Hosszú, aki már egyetemista korában ismeretes volt arról, hogy harminc alapvető kozmetikumot tart számon, több ízben is eltakará szemét. Kétségkívül volt abban némi pikantéria, amikor Hosszú meg Vaszilisza házilag ácsolt dezodorokról számolt be, méhviasz meg szódabikarbóna meg sheavaj, miből mennyi és miért, én meg erre derűsen közöltem, hogy ha nálam kifogy a Nivea Fresh stift, akkor bemegyek az esztergomi kínaibótba, oszt veszek újat. “De abban alumínium van”, mondta enyhe borzadállyal Hosszú, mire én, hogy “anya, a 11-es út mellett lakom, amellett is dolgozom, az anyósom kerti paradicsomjait eszem, mit nekem már az az alumínium”.

A mai reggelen azért némiképp magamba szálltam, és az arclemosó után alkalmaztam tonikot is a hidratáló krém alá, de persze ezzel a fasorban sem vagyok olyasmikhez képest, hogy a primer meg a színezett fényvédő meg a hidratáló meg a felhőcskés fufuka, ha jól emlékszem. Ez volt amúgy az a pillanat, amikor Hosszú megkérdezte tőlem, tudom-e, mi a primer, mire én enyhén sértődötten feleltem, “hápersze hogy tudom, nem műveletlen vagyok én, hanem igénytelen”.

És ez egy csomó más mindenre is igaz, de tényleg. Na, megyek, eszem egy kis sajtos kenyeret, margarinnal és pirosarannyal megkenve.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2021/10/02 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: