RSS

7/151 – Csapadék

29 jan

Tegnap sikerült nagyjából minden létező csapadéktípusba belefutnom, ami a mérsékelt égövön előfordulhat. Mikor elindultam, épp elállt Szentendrén a havazás, cserébe Dunabogdányban valami apró szemű darás szirszar jött az égből, Visegrádon ott volt a szokásos taknyos köd, Esztergomban pedig esőnyomok voltak, oszt ennyi. Mikor visszafelé indultam este, az elképzelhető legposványabb téli esőben vártam a buszomra, mint a mellékelt ábrán is látható.

Ez Pilismarót felé jégbe fordult, aztán vissza esőbe, Dömös után egyre több lett benne az ón, Visegrádon valami rettenetes nedves-lucskos hóféleség szotyogott, aztán megint eső hazáig. Mit ne mondjak, mire bezuhantam az ajtón, egyébre sem vágytam, mint kiugrani ezekből a nedves ruhákból, aztán bele egy száraz martinibe, mint ezt egy Dorothy Parker nevű csípős nyelvű író oly szépen megfogalmazta.

Az időjárási mizériákat leszámítva igen gyümölcsöző napot zártam, sikerült minden diákot átabajgatni a vizsgákon (már legalábbis azokat, akik jelentkeztek, a többivel nem tudok mit kezdeni), rendet raktam az asztalomon, és sikeresen “archiváltam” a félév összes dolgozatát. (Igen, jól sejtitek: csináltam belőlük egy csinos kis kupacot, aztán besuvasztottam a szekrénybe. A szelektív gyűjtőbe is “archiválhattam” volna őket egyenest, de valahol benne van a TVSz-ben, hogy meg kell őket őrizni nemtomhány évig. Amíg van hozzá tárolókapcitás, rajtam nem múlik.)

Mindenesetre ezzel én a 2019/20 tanév első félévét definitíve lezártam diákilag és tanárilag is, punktum. Ma bezzeg semmi nem potyog az égből, de engem nem fognak átejteni, de nem ám. Tudom azt, hogy van még odafent tartalékban mindenféle, széklábaktól feszítővasakig és trollasszonyokig.

"It's raining cats and dogs"

Nekem amúgy is van egy kupacnyi kimosandó és egy kupacnyi átalakítandó nyafogóruhám, úgyhogy ma inkább rájuk fordítom figyelmem.

 
8 hozzászólás

Szerző: be 2020/01/29 hüvelyk ajándék, eská, tél

 

8 responses to “7/151 – Csapadék

 1. Zsuzsi

  2020/01/29 at 08:45

  Lássuk, lássuk! Na, nem a mosottakat, hanem az átalakításokat! 🙂

   
 2. Esztina

  2020/01/29 at 09:10

  Nálunk este szélvihar volt tegnap, nyári(nak hangzó), sűrű esővel. Olyan hirtelen-hangosan érkezett, hogy az egy éves fiam rémült sírással fogadta. Kizökkent az idő…!

   
  • mák

   2020/01/29 at 09:12

   Lehet, hogy ha kimentetek volna bele, már nem hangzott volna annyira nyári esőnek… 🙂

    
   • Esztina

    2020/01/29 at 09:18

    Kimentem (asztalterítőt kirázni), és tényleg nem volt nyári, de azért kimondottan téli se. Volt vagy 7-8 fok…az előző napokhoz képest ez olyan langyoskás volt.

     
    • mák

     2020/01/29 at 09:21

     Hát ja, ott lent délen akkor mégis csak más. 🙂 Nekem kesztyűben is majdnem ráfagyott a kezem az esernyő nyelére, amíg a buszmegállóba értem, pedig az csak öt perc.

      
 3. Dalbergia Retusa

  2020/01/31 at 08:17

  A walesiben is öreg hölgyek potyognak az égből 🙂

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: