RSS

7/104 – Szék

13 dec

Az “ez a hét még nehéz” kijelentésből meg a negyvennyolcból továbbra sem engedünk: ma reggel 6:36-kor, amikor érzelmesen búcsút intettem a Repülő Kutatónak, aki éppen a székesfőfaluba távozott egy konferenciára, gyorsan megpróbáltuk egyeztetni, mi lesz velünk a következő két napban. Végkonklúziónk az vala, hogy “na, majd holnap este mindenképpen látjuk egymást”. Mindezt úgy, hogy ma természetesen mindketten hazatérünk, de minden esély megvan arra, hogy valamelyikünk (például én) már aludni fog, mire a másik beesik az ajtón.

Pusztán a poén kedvéért (poén egy frászt) ma is munkanap, holnap is munkanap, vagyis hát nem csak a levelezős hallgatókat terelgető csillagszemű juhászoknak és felsőoktatási kadávereknek az, hanem mindenkinek. Ha esetleg bármiféle kétségeitek lettek volna: levelezős hallgatónak nem azért jelentkezik az ember, hogy hét közben békében henyélhessen, és csak heti két napot járjon tanulóba pénteken meg szombaton, hanem mert amúgy heti öt napot melózik. Ennélfogva már hét eleje óta folyvást csilingel a postaládám, hogy kit, miért, honnan nem engednek el a dolgozóból vagy pénteken, vagy szombaton, vagy egyiken se, bocsibocsi. Úgyszintén ennél fogva már gőzöm sincs arról, hányan lesznek bent (sőt, egyáltalán: lesz-e bent valaki), amikor én betotyogok eldöngicsélni a döngicséimet ezen a két szép munkás napon.

Pluszban még ma van Luca is, akit székekkel meg boszorkánylátó likas fakanalakkal meg szemüveg formájú sütikkel és kenyerekkel szoktak ünnepelni, és nekem idén egyikre sem volt érkezésem. Jó, Luca-székre máskor se, de azért egy kenyeret mégiscsak összedobtam még tavaly is, pedig akkor se nagyon látszottam ki a hülyeségből meg marhaságból. Idén ehhez képest a nagy semmi.

Bár technikailag úgyis ott vagyok, ahol a part szakad, mert ma elvileg nem szabad az asszonynak főzni, sütni, fonni meg egyáltalában dolgozni se, márpedig én dolgozóba megyek, azt a Lucáját neki. És csak ismételni tudom magam, amikor ezúttal is aszondom, hogy irgalmatlan módon nincs kedvem hozzá.

Az elszántság viszont, mint ez fentebb látható, nem hibádzik.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/12/13 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: