RSS

Eská 6/46 – Dobozok

13 aug

Az, hogy jóformán sose dobok ki semmit, ami jó lehet még valamire, azzal is jár, hogy a lakásban nemcsak az Ikea-bútorok, de még azok dobozai is hajlamosak megragadni. Konkrétan a gardróbszekrény tetejére szoktam felhajintani az újabb és újabb  jobbképű-pakolgathatósabb dobozokat, miközben azt mormolom magamban, hogy “majd ezt szépen bevonom valamivel, és akkor tarthatok bennük nemszezonális ruhaneműt”. Aztán persze fent felejtem őket a gardróbszekrény tetején, beleolvadnak a látképbe, és morcosan gyűjtik a port évekig.

A múlt heti heroikus nekifenekedések egyikében viszont nekiugrottam, és vad elszántsággal leszedtem a gardróbszekrény tetejéről az összes dobozt, rend lesz itt, ha a fene fenét eszik is. Egyúttal kimostam a gardróbszekrény hátlapját takaró szövetet is – a gardróbszekrény a ménkű nagy hálószobában a falra merőlegesen ácsorog és térelválaszt, kell a hátára valami, ami jobban fest a farostlemeznél. Hosszú időbe telt, amíg eljutottam oda, hogy hová és miként helyezzem el ezt a nagy dögöt, sokat toligáltam én őtet a hálóteremben ide-oda. (A dög amúgy 240 centi hosszú és 200 magas, valamint 60 centi széles, úgyhogy képzelhettek, ez a toligálás hogyan festett. Egyszer sikerült is kettétörnöm akció közben. Igen, a gardróbszekrényt. Aztán megszögeltem, és azt mondám, eh, pár évig még jó lesz. Asszem ez úgy tíz éve lehetett.) Mindenesetre ezúttal kemény voltam és kegyetlen, és tényleg csak annyi dobozt tartottam meg a gyűjteménybe, amennyi még kiegészítő tárolásnak, nem pedig Bábel tornyának látszik. Gondosan letakarítottam róluk a félujjnyi port meg a pókhálókat a döglött pókokkal, aztán nekiláttam, hogy használhatóvá pofozzam őket.

Mivel ebben a vircsaftban minden van, még az is, ami nincs, ezúttal azt a tekercs öntapadós lemosható tapétát vettem elő, amit réges-régen szereztem be egy efféle merénylethez. Be is vontam szépen két Kallax meg egy Enetri dobozát. (Az Enetri doboza mellesleg tíz-tizenöt éves. A polc a Bűnök Barlangjában lakik eszemet se tudom mióta, és én azóta spájzolom a gardrób tetején a dobozt. Ja. Nem vagyok normális.)

A továbbiakban az egyik Kallax átalakulását fogom végigmutogatni, részben azért, mert még csak az van teljesen készen, másrészt meg ha láttatok egy dobozt átalakítva, máris tudni fogjátok, mit csináltam/csinálok a többivel. Igen, ugyanazt.

A dobozokkal persze nem az volt a trükk, hogy miként vonjam be őket, hanem hogy mivel és hogyan oldjam meg a leffegő dobozfedél záródását. Naná hogy újabb maradékok reciklálásával, hogyan másként.

Szövethulladékokból egyenlő szárú háromszögeket vágtam ki úgy, hogy az alapjuk kábé öt és fél centi hosszú legyen, a magasságuk meg harminc, aztán feltekertem a háromszögeket, hogy kis szövet-croissant-okat kapjak belőlük. Tűvel-cérnával rögzítettem, majd a kedvenc effektfonalammal is körbecsavartam mindegyiket.

Tekergettem, varrogattam, aztán a végén itt volt előttem két maréknyi croissant.

A hurokgombolás tűnt (ezúttal is) a legjobb választásnak, úgyhogy ehhez kivágtam polárhulladékból egy centi széles csíkokat, hogy majd azokat rárögzítsem a dobozra.

Bevallom, lusta voltam más technikát keresni, úgyhogy szépen odabéláztam a csíkokat a doboz aljára.

Na persze ilyenkor ott van belül a tűzőkapocs hegyesbik vége, és még ha gondosan laposra is kalapálom, tutira ki fog szakítani valami ruhadarabot. Sebaj, erre jó az öntapadós tapéta hulladék darabkája.

A “gombokat” vastag tűvel és fonallal varrtam fel az “előtetőre” vagy minekhíjuk. Gimbelem-gombolom.

És így néz ki a gardróbszekrény tetején a kész példány.

Most már csak a másik kettővel kell megbirkózni. Hajrá, Marinéni.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/08/13 hüvelyk újracucc, eská

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: