RSS

6/296 – Ökörnyál

23 jún

Be kell vallanom, sose értettem azokat, akik az utolsó percen is tanulnak, és úgy ülnek feszes vigyázzban, kezükben papírokkal a vizsgaszoba ajtaja előtt, hogy közben még mindig a kidolgozott tételeket próbálják memorizálni némán mozgó szájjal. Mire az ember odáig eljut, már úgysincs esze semmire. Nem is éreznék tehát semmilyen meglepetést, ha holnap reggel jelentkezne a zsigeri ellenkezés a tanulással szemben, arra viszont, hogy már előző nap is így legyen… Ma hajnalban ugyanis, mihelyst már fókuszálni tudtam a szömömmel, mingyá az jutott eszembe, hogy “hm, most kéne még egyszer átnézni a jegyzeteimet, meg esetleg rápislogni a mások által kidolgozott tételekre”, viszont utána villámgyorsan és ösztönösen jött az a reakció, hogy blöeee, én ezt nehemahakarohoooom.

Már két vagy három hete kotlok a szakirodalom-listámon (közben volt még ez-az, például államvizsgáztatás) Az összesen hatvanhét elemből hatvannégyet sikerült elolvasnom/átlapoznom  – a maradék hármat nem tudtam fellelni seholse, bár persze vannak némi fogalmaim arról, hogy mi van bennük. A sok olvasás eredményeként a fejem tele van mindenfélével, de leginkább, most legalábbis úgy érzem, afféle rendezetlen-kósza információfoszlányok lebegnek odabent, mint az ökörnyál, és időnként egymásnak fújja őket a szél.

Ezzel egészen vidáman el is voltam úgy fél tizenkettőig, aztán elkezdtem pánikolni. És azóta sem hagytam abba.

Legyen már holnap délután, a nyavalyába.

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2019/06/23 hüvelyk eská, nyár

 

7 responses to “6/296 – Ökörnyál

 1. Zsuzsi

  2019/06/23 at 13:41

  Szerintem varrjál magadnak valami vizsgaruhát! 😀 Esetleg süssél egy kenyeret is. Meg horgolj egy kicsit, öledben a macskával. 🙂

   
  • mák

   2019/06/23 at 13:43

   Tizenöt perc múlva indulok.

    
   • Zsuzsi

    2019/06/23 at 20:07

    A macskázás még belefért volna 😀
    Minden rendben lesz, jó beszélőkéd van (NEM csacsogás!) 🙂

     
 2. kingha

  2019/06/24 at 07:13

  hu, ezt nagyon aterzem. amikor a doktori szigorlatra keszultem – mar anyam nevet sem tudtam leirni, es mar a panikroham kerulgetett, es a “nem tudom megcsinalni” – mantra egette a maradek agysejtejimet. aztan megduhodtem, haaaat mindenki elmegy a busba, ehhez most csak en ertek, ennek a szakteruletnek vagyok az alapembere, hivatalosan csak en – szoval ittam egyet es lefekudtem.
  masnap frakkban-diszben elmentem beszelgetni – a kollegakkal. mert baxxus kollegak vizsgaztattak. egyetemrol, az intezeti osztalyvezetonk – es egy nyugdijas kollega. kinoztak – de csak kivagtam magam. akkro megfogadtam, tobb ilyen nem lesz, vagyis NEM VIZSGAZOM SOHA TOBBE, SEMMI SZIN ALATT. es ja – azota sem. kopogjam le.
  kitartast hozza – nem egyszeru uton jarsz.

   
 3. Zsuzsi

  2019/06/24 at 20:27

  Ne hagyj minket kétségek között: átmentél, vagy könnyedén átmentél? 🙂

   
 4. vica57

  2019/06/24 at 20:36

  Navégre egy füstjel 🙂

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: