RSS

6/287 – Arrogáns

14 jún

Éjjel álmomban komplex vizsgáztam. Ez, azt hiszem, magáért beszél.

Egy hetvenes vagy nyolcvanas évekből ittfelejtett hotel zegzugos épületében tartották, ott bolyongtam fel-le, hogy megtaláljam valahogyan a termet, ahol a vizsga zajlik. A földszinten az étteremben éppen valamilyen bankettre készültek, az asztalokat tologatták, és az ablakokat pucolták, addig meg a terem dekorációját, csálé papírgirlandokat meg poros krepprózsákat, kihajították a folyosókra és lépcsőkre, szét volt pakolva a teljes díszlet, és valaki folyton rászólt az emberre, hogy ne lépjen rá a dekorációra. Mászkáltam fel-alá a lépcsőkön, mint egy Escher-figurácska, a termemet kerestem, és végül a földszinten, a hotel hátuljában találtam meg. Egy vadnyugati stílben berendezett kocsmából nyílt, gumi kaktuszok meg szanszevériák között kellett átnyomakodni az ajtóhoz, a kocsmaasztalok mellett pedig más, általam eddig még sose látott vizsgázók ültek holtsápadtan, bazi nagy mappákat szorongattak a kezükben, némelyikük többet is, az egyik vizsgázó meg pláne egy teljes városmakettet rakosgatott éppen a világító tequilareklámok alatt, és káromkodott, hogy leesett a templom tornya, most hogyan fogja pótolni. Nálam meg persze nem volt semmi, csak egy pendrájv.

Mikor bejutottam a vizsgára, természetesen dögmeleg volt odabent és levegőtlenség, a vizsgabizottság olyan jegesen ült ott, mint egy kupac sztalagmit, na és persze olyan dolgokat kérdeztek tőlem, amikre nem tudtam válaszolni. Komplett népszámlálási statisztikákra kérdeztek rá, a romani összes nyelvjárását kellett elsorolnom meg az 1870-es évek kultuszminisztereit, nekem pedig folyt a hátamon az izzadság, és azt se tudtam, mit csináljak. Végül azt mondták, hogy jó, köszönjük, elmehet, én pedig úgyis-mindegy alapon rákérdeztem, hogy átmentem-e, erre a bizottság összenézett, és az egyik szürke kosztümös nőszemély meglehetősen kelletlenül kegyeskedett megszólalni, hogy hát, igen, úgy látják, hogy eléggé felkészült vagyok a következő lépéshez, bár túl arrogáns vagyok, és ezen változtatnom kéne. Mire én, he? arrogáns? Mire ő, hogy amikor odakint szóba elegyedtem a többiekkel a tequilareklámok alatt, mindenkit letegeztem, pedig egyikük nem vizsgázó volt, hanem már igazából is doktor. Na ekkor volt, hogy elvesztettem a türelmem, és közöltem Szürke Kosztümmel, hogy én magam is doktor vagyok, és nem érzem úgy, mintha ettől én szoptam volna hegyesre a piramisokat, és igazán elegem van abból, hogy folyton azért büntetnek, mert nem ülök a babérjaimon, hanem mindig jobb akarok lenni abban, amit csinálok. Szürke Kosztümnek erre akkora lett a szeme, mint egy-egy kistányér, és vett egy mély lélegzetet, és elkezdte mondani, hogy “Ide figyeljen”, de én már nem tudom, mire kellett volna figyelni, mert felébredtem.

Óédesjóistenem, óédesjóistenem.

Most pedig muszáj lesz kimennem a harmincizé fokba, mert elfogyott a cigim, és mint az Airplane! című klasszikusban elhangzott, nem most fogok leszokni arról sem.

 
3 hozzászólás

Szerző: be 2019/06/14 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

3 responses to “6/287 – Arrogáns

 1. Zsuzsi

  2019/06/14 at 21:12

  Tejóég! Vigasztaljon a tudat, hogy a valóságban ennél várhatóan már sokkal egyszerűbb lesz az egész! 🙂
  Nem mehetek el szó nélkül a vibrálóan, harsogóan zöld felsőd mellett. Tehát nem tettem. 😀

   
  • mák

   2019/06/15 at 00:44

   Élőben és napfényben még ennél is brutálisabb színe van. 🙂

    
   • Zsuzsi

    2019/06/15 at 04:47

    😀

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: