RSS

6/284 – Ülepítő

11 jún

Az “évtizedek óta nem volt ilyen hideg” május után, amit én igen nagy mértékben polár cikcakkruhákban abszolváltam, természetesen itt a “mind megfövünk” június, az ilyenkor szinte kötelező mértékű nyávogással. Ez utóbbit, meglepetésemre, ezúttal nem én produkálom, nekem van épp elég bajom ahhoz, hogy szinte fel se tűnjön, miként kúsznak le oldalamon az izzadságnak cseppjei, mint lassú bogarak. Nem, ezúttal a Repülő Kutató vette széles vállára a dögmeleg fölötti siránkozás nemes feladatát, és úgy éljek, nem aprózza el.

Mivel én szerencsére (ahem) már hajnalban felkukurikú, ma azzal töltöttem a hűvösebb órákat, hogy a lakást szellőztessem. Ennek csak egyetlen akadálya van mifelénk: nagyseggű, szőrös, és nem szereti, ha ki van zárva valahonnan. Úgyhogy ott logisztikáztam orrbaszájba, miközben Poci ajtókon dörömbölt, amikor pedig végre beengedtem a szellőztetés után, csak bámult rám, hogy ugyan mit képzelek, ő aztán be nem jön, fujj. Itt mindenki meg van húzatva, nem vitás.

Mindeközben alulírott egyre piszkosabb módon szenved az olvasnivaló szakirodalmakkal. Egyik gyakori panaszom, hogy ugyanbizony még hányszor lehet feltalálni a szeletelt kenyeret? Vannak itt olyan munkák, amik iszonyú fontos tudományos eredményként tálalnak olyan ráismeréseket, amelyekhez bőven elegendő fél óra szabad idő meg egy kis józan paraszti ész. A másik meg, hogy vannak témák, amelyekről egészen megbízható tudásom volt, amíg nem olvastam el hozzájuk három újabb tanulmányt, de most már asse tudom, micsinál a hogyishívják, és melyik tőkeelméletet ki tojta.

Leülepszik majd, leülepszik, mondogatom magamnak optimistán, de azért ez elég keserves beismerése annak, hogy ilyenkor az ember agya éppen úgy működik, mint egy szennyvíz-ülepítő. Blöe.

Ja, a paplanruha- meg kaftánszezon definitíve itt van, és ahogy festenek a dolgok, nem is távozik egy ideig.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/06/11 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: