RSS

6/281 – Bugi

08 jún

A dolgok ott csesződtek el, amikor fitten, frissen, fürgén ész capkodószan felébredtem egykor. Ja, hajnalban. Mit volt mit tenni, még próbáltam visszaaludni, de nem ment, úgyhogy inkább felkeltem, főztem kávét, aztán nekiugrottam, hogy hősi elszántsággal kivégezzem a feltöltendő tételt, amivel már négy napja tökölök, és ha nem kellett volna feltölteni, megúsztam volna maximum eggyel, mert akkor nem készítek 30000 leütésnyi összefoglalót, hanem csak elolvasom a szakirodalmakat, legfeljebb levakarok pár jegyzetet egy sajtpapírra, oszt kalap. Ötre, mikor már hangosan ordítottak a madarak és egészen világos volt, be is fejeztem. Hurrá. Most már tanulhatok magamnak is, nem csak másoknak. (Blöe.)

Kábé négykor, a programokat színesítendő, Nagyseggű Maruszja is aktivizálta magát, és nekilátott esztrádműsort tartani palotánk öszves termeiben, dörömbölésekkel és miegymással. Adtam neki enni, hogy kussoljon, de ő kussolás helyett zrummogva végigrohangálta a lakást, ugrált egy ideig a Repülő Kutatón, leverte az éjjeliszekrényről a lámpát, aztán levonult a pincébe orgonálni. Valahol az állhatott össze az elmúlt két hétben abban a négydekás agyában, hogy most neki kell ellátni minden olyan macskafeladatot, ami eddig kettőjük reszortja volt, és ennek megfelelően ordenáré módon viselkedik. A pincébe eddig sose járt vonyítani, például. És azt se csinálta, hogy mindenkinek lefeküdjék az útjába, elomlón, mint Manet Olympiája, csak éppen sokkal szőrösebben. Lefeküdt anyósomnak. Lefeküdt anyámnak. (Ja, ő is volt itt a héten, ezt is elfelejtettem mondani.) Lefeküdt, horribile dictu, még apósomnak is, aki deklaráltan nem szereti a macskákat, de ez Pocit egyáltalán nem érdekelte, úgyhogy még belőle is sikerült kicsikarnia néhány simogatást. Persze ezt nem most hajnalban, hanem a héten. Most hajnalban csak bugizott, és nem akarta abbahagyni.

És akkor, elküldvén a kidolgozott tételt, hogy rogyna rám a plafon, lehevertem kicsit a futonra, hogy behunyjam a szemem, három órával később pedig arra ébredtem nyöszörögve, hogy Nagyseggű Maruszja megpróbál leszorítani a futonról, de nem azért nyöszörgök, hanem mert olyan színes-szagos rémálmaim vannak, hogy a fal adja a másikat. Étterembe akartam menni a Repülő Kutatóval, de egy feldúlt turkálón keresztül kellett átevickélnünk, és a túloldalon nem étterem volt, hanem egy manikűrszalon, én meg úgy összevesztem a RK-val, hogy zengett tőle az agyam, azt ordibáltam neki, hogy hagyjon békén egy kicsit, ő meg ehelyett beleszuszogott az arcomba, és azt magyarázta, hogy nem hagyhat el. De nem azt kértem, hogy hagyj el, visítottam, hanem hogy hagyj lélegzethez jutni, ő viszont továbbra is szuszogott az arcomba, és azt magyarázta, hogy a házasság szent dolog. Ilyen faszságokat nyilván nem mond ébren, úgyhogy őszintén nem tudom, mit akar ezzel mondani a tudatalattim, és igazából nem is érdekel. (Annyit tudni, hogy Nagyseggű Maruszja biztosan nem szuszogott az arcomba, ő ilyenkor a bokám körüli területeket célozza meg a mázsás valagával.) Mindenesetre úgy ébredtem, mint akit apró lyukú tárcsán daráltak le, kétszer, még mindig szédelgek, és ma nem és nem és nem fogok tanulni, izélje hegyesre a zuniverzum.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2019/06/08 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

2 responses to “6/281 – Bugi

 1. Zsuzsi

  2019/06/09 at 09:14

  Ez a kék ruha magában is jól néz ki, de az élénk sárga szoknyával nagyon tetszik. 🙂 Én valószínűleg piros kardigánnal fejeltem volna meg, szóval érezheted magad akár decensen visszafogottnak is ebben az összeállításban. 😀

   
  • mák

   2019/06/09 at 09:15

   A ruha inkább szürke, de lesz majd még pirossal is. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: