RSS

6/209 – Kurkász

28 Már

Háromkor ébredtem arra, hogy hatkor kelnem kell, az ébresztőt pedig nem állítottam be, amikor este beájultam a kanapén. Félkómásan odavonultam a táskámhoz, végigturkáltam az összes zsebet, de nem találtam meg a telefonomat. Hm. Én a telefonomat ugyan nem használom sok mindenre: felveszem, ha hívnak, telefonálok, ha nagyon muszáj, bankkártyás vásárláskor meg leellenőrzöm a banki esemest, de ébresztéshez igenis kell nekem, nincs is már a házban ébresztőóra. Most meg, hm.

No de indiánnak lenni memória. Nem sok, de lenni. Mintha úgy emlékeztem volna, hogy tegnap, amikor kiszálltam Emeséből, hogy kinyissam neki a kertkaput (a Repülő Kutató, áldja meg az Úr mind a két kezével, bejött utánam a Kelenföldi pu-ra, mert másként csak háromnegyed tizenegyre tudtam volna hazakódocni, így viszont már fél tízre otthon voltam, hogy aztán beájulhassak a kanapén), hallottam egy koppanást. Nem az a fajta koppanás volt, amit csak úgy gond nélkül el lehetett volna helyezni a zuniverzum megszokott koppanásai között – afféle jelentőségteljes koppanás volt, aminek abban a pillanatban ugyan nem értettem a jelentőségét, de hajnali három óra öt perckor már igen.

Igen, három óra hat perckor már kint voltam az utcán papucsban és nyafogóruhában, hogy egy zseblámpával (setét van itt, fiam, Pável, világítsál zseblámpável) kurkásszam át az  aljnövényzetet egy nyavalyás telefon után, a kezemben meg Emese kulcsa arra a különleges esetre számítva, ha kiesett ugyan a táskámból a telefon, de szerencsésen a kocsiba bele. És három óra tízkor már ismét ott voltam a kanapémon, kezemben a telefonnal, aki békésen várt rám Emese padlóján, hogy aztán beállíthassam az ébresztőt hatra, és visszazuhanhassak aludni.

Azt hiszem, mindent összevéve ezzel már megvoltak-forma a mai napra kirendelt extra sikerélmények, úgyhogy a továbbiakban már nem számítok semmiféle isteni beavatkozásra.

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2019/03/28 hüvelyk újracucc, eská, tavasz

 

One response to “6/209 – Kurkász

  1. Zsuzsi

    2019/03/29 at 16:31

    Úúú, hímzett csizmácska!!! 🙂

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: