RSS

6/183 – Galóca

02 Már

Az álmaim, mint általában, ezúttal is megbízhatóan referálnak arról, mi lakozik az agyam legsetétebb bugyraiban. Ma éjjel például azt álmodtam, hogy duci vörös macskánk, akinek széle-hossza egy, és Galóca az ő neve, ott pofozkodik a napsütötte kelimszőnyegen Pocival, és nyilvánvalóan mindketten roppantul élvezik a dolgot.

Természetesen azonnal felébredtem, de úgy, mintha gongot ütöttek volna meg a fülem mellett. És ébredés után természetesen azonnal lemásztam a nappaliba megnézni, megvan-e még Celó. Megvolt. Azt is mondta nekem, hogy müeeee, és odament a tálkájához.

Anasztázia nagyhercegnő alapjáraton nagyanyámra emlékeztet, merthogy ugyanazzal a súlyosan helytelenítő arckifejezéssel szokott rám nézni, amivel nagyanyám kérdezte meg mindig, hogy “jól meggondoltad-e ezt, fijam”. Ezzel szemben mióta a limbóban, azazhogy Schrödinger dobozában van, leginkább dédanyám jut eszembe róla, ő csinálta ugyanis azt, hogy folyton temettük, aztán mégis mindig megvolt. Mindeközben nyilván számos esetben ráhozta a családra a frászt, mert például tél elején gyakorlatilag hibernálni kezdett, aztán amire mindenki kivasalta a fekete ruhákat meg megbeszélték a zsoltárok sorrendjét a kántorral, eljött a tavasz, dédanyám pedig kimászott az ágyából, és lement salátákat palántálni. Na hát Celofán ugyanezt csinálja pepitában, most például megint csúfot űz az orvostudományból, és éppen nem is támolyog meg nem fossa le magát, pedig a hetet azzal kezdte.

Ezúttal is egészen egyenes vonalban ment oda a tálkához, aztán müeee. A következő röpke húsz perc során kipróbáltunk összesen négyféle eledelt, melyikből hajlandó csemegézni. A harmadik után Schrödinger végtelenül zakkant állatkája tüntetően átvonult Poci tálkájához, és belezabált a szárazpapiba. Ja, abba, amihez már két hónapja nem hajlandó hozzá sem szagolni. Mit volt mit tenni, ezek után elővettem a pillanatnyi aduászt (=a sajtkrémes izét, ami garantáltan nem tesz neki jót, és két napja ez a kedvence, úgyhogy még kábé két napig az is lesz, utána megint kereshetünk valami mást), abból meg hajlandó volt végre kegyesen fogyasztani is egy kicsikét. Kérdezhetitek persze, miért nem azonnal a sajtkrémes papival kezdtem, de hát könyörgöm, a remény hal meg utoljára, és a lakás tele van rohadtul drága gyógypapikkal. Ehhez képest ez a finnyás dög természetesen valami olyat akar, ami nem májbeteg mucikáknak való. Meh. Mondtam neki, hogy becsülje meg magát, Galóca már ott áll lesben a sarkon, de ő persze le sem szarta az én kukliprédikációmat.

Most viszont megpróbálok magammal is törődni végre. Nuku tanítanivalók meg előadások meg egyéb fontos és halaszthatatlan feladatok, ehelyett mostantól két napig egészen nagyon hétvége van. Szabadszombat meg szabadvasárnap, egy mukk pofázás meg elolvasandó háromszáz oldalas könyvek meg ácsolandó ppt-k és általában munka nélkül. El sem hiszem. Óóóó, Bűnök Barlangja, készülj, jövök. Lehet, hogy nagyrészt szundikálni fogok, de akkor is.

De előbb piac. Meg sajtkrémes papi ennek a hercegnőnek.

Na itt tartottam fél nyolckor, bejegyzés vázlatának mentése, remek. Felvittem a Bűnök Barlangjába a laptopot, aztán leültem kicsit a futonra. Meg egy kicsit eldűltem oldalt. Meg egy kicsit lehunytam a szemem.

A következő pillanatban arra ébredtem, hogy Poci (hogyan és mikor került ide Poci?) leugrik mellőlem, és hanyatt vágja magát a szőnyegen, hogy a Repülő Kutató, aki éppen jön befelé az ajtón, dögönyözze kicsit a hasát. Kérdeztem, he?, bár ez nagyjából úgy hangzott, hogy hrrrrmm. Mire ő, hogy fél kilenc van, izé.

Az a gyanúm, igen sokat és igen édesen fogok még szundikálni ezen a hétvégén.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2019/03/02 hüvelyk eská, tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: