RSS

6/148 – Az optimizmusról

26 jan

Miközben tegnap én időnkénti aggódórohamokkal, de azért nagyrészt felhőtlenül züllőztem a barátnőimmel, a Repülő Kutató belediktálta Celofánba az egész zacskónyi drága gyógypapit, és most kicsit aktívabbnak meg kevésbé elesettnek látszik (Celofán, nem a Repülő Kutató), de azért megint bedugjuk a dobozba és visszük újabb infúzióra. Tegnap többen is kérdezték, hogy mik a kilátások, én meg mindenkinek csak azt tudtam mondani, hogy egyelőre nem temetjük a cicát, de nem is biztatnak sok jóval. Tele van folyadékkal a hasürege, és nem lehet pontosan megmondani, hogy ott bent mi a pontos helyzet, de a májával van baj, és elég nagy baj.

Akárhogyan is alakul, annyi biztos, hogy megpróbálunk mindent, ami állatorvosilag elérhető és javítja az életminőségét, mindaddig, amíg van minősége az életének. Most, amikor ezt írtam, itt ült mellettem a párnán, és halkan dorombolt, miközben simogattam, és én igazán nem vagyok optimista úgy általában, de most nagyon szeretnék az lenni.

Így fest szegény kicsi kornyadt Celofán a lábában a kanüllel,

és így festek ma én.

A zöld a remény színe meg a libafosé, ezt ne felejtsük.

 
9 hozzászólás

Szerző: be 2019/01/26 hüvelyk eská, macs, tél

 

9 responses to “6/148 – Az optimizmusról

 1. fűzfavirág

  2019/01/26 at 10:17

  És nem szedte ki a kanült? Nagyon rendes cica ez. Drukk továbbra is!

   
 2. vica57

  2019/01/26 at 10:22

  Bátorításul elmesélem, hogy én hogyan jártam a saját egyik cicámmal. Emlékszel, pár hete már szó volt róla, hogy mintha nem lenne jól az egyik cicced.
  Akkor mondtam, hogy az enyém egyik is kicsit fura.
  Na, ő aztán már másnap nagyon fura lett, és kétségbeesve írtam az állatorvosnak, meg a fiamnak (neki azért, hogy hívja fel telefonon a dokit), hogy jöjjön ki, amint tud, mert baj van.
  Mint kiderült, neki is a mája volt beteg, a doki nagyon nézte is növényeket (pozsgafák meg pár kaktusz), meg kérdezte, van-e rágcsálóirtó itthon. (nincs, pont a többi állat miatt, amikor volt pár éve egerem, élvefogó csapdákat vettem…)
  Aztán kapott szurikat, többet is, és 2 nap múlva még egyszer kijött a doki (olyant kerestem, aki hajlandó kijönni, mert nincs kocsim, és utálom a családtagokat zaklatni, egyik se állatbolond), újabb szurikra.
  Ezzel vége is volt, mert elkezdett enni megint, és most már jobban van, mint bármikor is volt.
  De 2 napig valóban azt hittem, elpusztul és rémes lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem vettem előbb észre, baj van.

  Nagyon remélem, hogy Celofán is rendbe jön.

   
  • mák

   2019/01/26 at 11:18

   Nem, sajnos valószínűleg nem fog… 😦

    
 3. Györgyi Varga

  2019/01/26 at 11:55

  Elnézést, hogy így ismeretlenül hozzászólok – van egy közös barátunk, így keveredtem először az oldalra, aztán maradtam rendszeres olvasónak.
  Bárminemű májprobléma esetén máriatövis az egyik – ha nem a legjobb – gyógynövény, ami segíthet. Mi kutyának kapszulában adtuk, de nem tudom, hogy egy antiszoc. cicába bele lehet-e gyömöszölni, de megpróbálni érdemes. Nálunk a kutya komoly májproblémával (máj sönt) az előre prognosztizált 1,5 év helyett 6 évig élt – speciális diétával, máriatövissel és homeopátiás kiegészítő kezeléssel. Hátha itt is segít…

   
  • mák

   2019/01/26 at 11:57

   Köszi, egyelőre infúziókat kap, hétfőre majd többet tudunk. Kapott viszont Epato pasztát is, abban van máriatövis. Fecskendővel kell belenyomni a szájába, és a kis nyamvadt rendesen leszedte rólam a glazúrt, amíg ketten dolgoztunk rajta…

    
   • vica57

    2019/01/27 at 08:10

    Gondolom, nem olvastad James Herriot (angol állatorvos volt, sajnos már meghalt) kalandjait a 40-es, 50-es évek Angliájában a pacientúrájával. 🙂

    Rém mulatságos, amolyan Gerald Durrell jellegű írások, rengeteg öniróniával, humorral.

    Ő a macskákat begöngyölte valami takaróba kezelés előtt, így nem tudnak karmolni. Esetleg meg lehetne próbálni Celofánnal is. Ha sikerül megfogni, persze.

     
    • mák

     2019/01/27 at 08:30

     Törülközőbe szoktuk göngyölni a macskákat, de ez általában nem segít.

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: