RSS

6/94 – Kelbimbós karaj

03 dec

Expedíszijora kéne indulnom macskakajáért, de úgy zuhog az eső, hogy egyelőre az orrom sem merem kidugni, nemhogy végighurcolni a komplett városon hazafelé két kilónyi kipöszörőzöttcicus- eledelt. Pedig jobb lenne, ha rászánnám magam, mert már alig kotyog a doboz alján néhány szem.

Ma persze kivételesen nem kéne más miatt kivándorolnom a lakásból, de hát embertervez, az összes többi meg körülötte azt csinál, ami neki jólesik. Hab a tortán, hogy ez a büdös kis arisztokratikus dög (még mindig Celofán az, akit így illetek) nem hajlandó megenni az évek óta jól bevált papit, én meg nagyon reménykedem benne, hogy csak azért, mert elégedetlen a maradék pillanatnyi frissességével. Ha esetleg ugyanis másként áll a helyzet, akkor vagy princesszi allűrökről van szó, és két év nyugalom után már megint lehet kísérletezni, mi a csákováci rossebet hajlandó megenni Anasztázia nagyhercegnő, vagy pedig valami baja van nekije, és orvoshoz kell hurcolni. Az időzítés kiváló lenne, a Repülő Kutató éppen az Úr Gondviselésében van ahajt egy kontinenssel arrébb, én meg taknyomba-nyálamba habarodva döngetek a félév vége felé, és holnaptól péntekig alig van időm arra is, hogy a hajam megmossam, nemhogy fuvart és orvosidőpontot szerezzek, valamint bekanalazzak egy felháborodott mókusnyuszit a hordozóba.

A Repülő Kutató egyébként is kicsellózott velem, miként Garibaldi, mert mielőtt elrepült volna a francba, ábrándosan főzött egy kandérnyi kaját a CrockPotban (abban nem lehet keveset), aztán itt hagyta a nyakamon. Amikor bedobozoltam, és elrekkentettem a hűtőbe, már látszott, hogy legalább három napig kelbimbós karajt fogok vacsorázni, mert ételt nem fogunk kidobni, ha a fene fenét eszik is. Kettő már lement, és még mindig úgy fest, hogy a következő három napban is kelbimbós karajt fogok vacsorázni, én meg én egyre jobban rühellem. Megpróbálom rásózni anyósomékra, akik ugyan állandóan főznek, de háthahátha.

Nem mondanám, hogy különösebb lelkesedéssel nézek a közeljövőmbe, de egyúttal piszkosul szégyellem is a pofámat, hogy ilyen luxusgondjaim vannak, miszerint mit kajál a macska és mit kajálok én. Hogyanyavalyába. Az esőnek pedig méltóztassék elállnia, mert ezek a dögök lerágják a fülem, ha nem lesz mit enniük.

Mivel én még mindig egy átalakítatlan nyafogóruhában vagyok, és a fejem sem túl nézegetnivaló, beküldöm Anasztázia nagyhercegnőt helyettesítőbe. Ugye szerintetek sem néz ki betegnek?

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2018/12/03 hüvelyk eská, macs, tél

 

5 responses to “6/94 – Kelbimbós karaj

 1. vica57

  2018/12/03 at 13:50

  Szerintem a makkák is utálják ezt az időt.
  Én épp az egyik enyémet nézem napok óta, hogy mintha nem úgy viselkedne, mint szokott, meg mintha a szőre se olyan volna, mint szokott.
  De mivel eszik és nem hányik és nem sovány, és időnként eltehénkedik rajtam, remélem én is, hogy csak ezt a búvalszegett időjárás nemteccik nekik.

   
  • mák

   2018/12/03 at 13:53

   Ennél a kényes arisztokratikus példánynál még a hányás sem számít, mert azt hobbiszerűen csinálja, mikor eszébe jut. Soványnak sovány, de mindig az volt, rámtehénkedni nem szokott, szóval ez se segít.
   Viszont kitartóan fésülteti magát, rögtön felül a helyemre, ha felállok onnan, és a jutifalatot úgy felszippantja, hogy csak.

    
 2. csilla75

  2018/12/03 at 18:14

  Talán trollkodásnak tűnik, de igaz szívvel kérdem: nem lehet azt a speciális macskakaját akkor beszerezni, mikor amúgy is nagybevásároltok, és esetleg 2 kilónál többet egyszerre? (ha kimérős, akkor nem 🙂 (Én kereskedelmi mennyiségű konzervet tárolok, mert akkor veszek sokat, mikor akciós.)

   
  • mák

   2018/12/03 at 18:54

   Sajnos nem. Kimérős, úgyhogy két kilónál többet nem érdemes venni, emellett pedig olyan helyen van a bolt, ami gyalog ugyan jól megközelíthető, de a parkolás szinte lehetetlen.

    
   • csilla75

    2018/12/04 at 18:06

    Hát ez jól összejött :/

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: