RSS

6/77 – Preventíve

16 nov

Mára jelentősen javult a helyzet, már nem vonszolom magam úgy, mint akit agyba-főbe vertek. Tegnap munkába menet valamelyest összeszedődtem, rohadt hideg volt a buszon, az is segített, úgyhogy a táskámban használatlan maradt a preventíve bekészített hányózacskó. Szerencsére. Megtartottam az óráimat (olyan minőségben, ahogyan éppen sikerült), aztán hazavonszoltam magam, és eldőltem. Most már jobban vagyok, viszont sunyin folyni kezdett az orrom, hogy akárhová ne tegye a világ.

Na mindegy, a körülményekhez képest meglehetősen fickós vagyok és tettrekész, bár ezúttal is hosszú időbe telt, amíg összevakartam magam, de ez hálistennek belefért. Ma ugyebár konferencia van kies intézményünkben, és én tegnap bekúsztam a szervezőkhöz jelenteni, hogy romjaimban vagyok, ezért valószínűleg kihagyom a plenáris kutyafüléket (az igazat megvallva nem is venném sok hasznukat, semmi közük ahhoz, amivel én foglalkozom). A szekcióülések kezdetéig viszont akkor is beérek, ha az erdőben találom magam törött lábbal, és két nyílvessző áll ki a hátamból. Többek között azért is, mert nem csak előadok, hanem ezúttal is elnökölnöm kell az egyik szekción, és a tavalyihoz képest semmiccse változott a helyzet. Én még mindig goromba vagyok, mint egy kocsis, ha időkeretekről van szó, és az akadémiai szféra előadói deficitjeiről és sértődékenységéről sincs jobb véleményem.

Az öltözködési szokásaim sem változtak tavaly óta, színes harisnya included. Visszagondolva az elmúlt időszak gombpereceire meg előadásaira meg effélékre, most már valószínűleg ez marad az én stabil és megbízható konferencia-áutfitem: középen egy semleges kisruha, alatta-fölötte meg papagájsegg színű izék. Nekem megfelel, mindenki más pedig továbbra is elmehet Herbart dolmányára vitézkötésnek.

 
3 hozzászólás

Szerző: be 2018/11/16 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

3 responses to “6/77 – Preventíve

 1. peony67

  2018/11/18 at 11:37

  Konferenciához tökéletes. A pipődet azóta irigylem, hogy hozzád került (megvetted, vagy anyósajándék volt?)… Nagy bánatoma eltűntek a Nyugati-auljáróból a színesharisnya forrásaim, most újak után kell kutatnom.

   
  • mák

   2018/11/18 at 11:40

   A pipővel asszem magam magam leptem meg, de akár anyósom is lehetett, az sincs kizárva.
   Ami a színes harisnyákat illeti, a Vígszínházzal szemközt van a Körúton egy fehérnemű- meg fürdőruhabolt, legutóbb ott vettem színes harisnyákat. Darabja egy ezres alatt volt, úgy emlékszem.

    
   • peony67

    2018/11/18 at 13:04

    Köszi, az a bót nincs is messze, megnézem. Bár amilyen ütemben hűl kint az idő, lehet, hogy a szupervastag polár harisnyák irányában sem árt majd körülnézni lassan…

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: