RSS

6/66 – Zúza

05 nov

Micsoda egy baljós és misztikus sorszáma van ennek a bejegyzésnek, muhaha, ürdüng intetüi meg minden más efféle, muhaha. Ehhez képest mára marhára nem várható semmi baljós meg ezoterikus esemény, legalábbis ajánlom, hogy így legyen. Szövegmagyarázó kisiparost játszom meg kupirendező kisiparost, holnaptól megint tanítás, ma pedig hallgatók tömegeinek küldözgetek összefoglalókat a félév eddigi anyagaiból. Józan eszemet megőrzendő mindig csak úgy merem megnézni az előjegyzési naptáram, hogy rázúmolok az éppen aktuális hétre, ezúttal viszont megkockáztattam, hogy (képletesen) lépjek hozzá hátra kettőt, és ennélfogva megállapíthattam, hogy a szorgalmi időszaknak már eltelt több mint a fele, nincs belőle több hátra csak hat hét, bagatell.

A világ persze sosem annyira eccerű, mint ezt szeretné az ember, mert igencsak hajszás hat hét lesz az elkövetkezendő, ráadásul mindig akadnak előreláthatatlan feladatok meg plusz örömek meg plusz bosszúságok. Ma mindenesetre szinte egész nap itt fogok állni szügyig szövegben, mielőtt viszont teljes erővel belevetném magam a feladatba, muszáj átkúsznom a kisbótba. Mint ez általában a plusz örömekkel meg bosszúságokkal megesik, van itt ebben a vircsaftban minden, de olajat speciel elfelejtettünk venni, márpedig máma főznöm is kell. Zúzapörköltet. CrockPotban. Most éppen a kulináris kísérletezésnek és a novembernek ezt a szakát éljük, no.

Akkor viszont már legalább aggyuk meg a módját annak, miben libegek át a kisbótba.

Igen, ez egy tunika. Igen, én most ruhának hordom. Nem, nem érdekel, ha a kisbótban esetleg utánam szól egy mámi, hogy “jaj, elfelejtett szoknyát venni, kedveském”.

U.i.: A mámik túlságosan is el voltak foglalva azzal, hogy mit csinál Londonban az unokájuk (ketten beszélgettek irdatlan hangerőn a zöldségespult előtt, a külvilágot teljesen kizárva), úgyhogy nem szóltak semmit. A sorban viszont két melós, akik vagdalthús-konzervet, zsemlét meg kólát vettek éppen, jól megbámultak, aztán az egyik azt közölte a másikkal: “Öreg is, csinos is, nem neked való.”

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2018/11/05 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

Címkék:

6 responses to “6/66 – Zúza

 1. mák

  2018/11/05 at 13:08

  Disclaimer gyanánt szeretném megjegyezni (még ha ezáltal a feminizmus szégyenének is fognak minősíteni), hogy mindhárom pontban egyetértek a tapasztaltabb melóssal.
  Pluszban még hozzátenném, hogy fiatalnak és csinosnak lenni nem kunszt, de kalapban-kesztyűben, ebben a csizmában, ráadásul eddig érő ruhában/tunikában átmenni a kisbótba egy liter olajért, na ahhoz már legalább ilyen öregnek kell lenni, mint én vagyok. 😉

   
 2. Zsuzsi

  2018/11/05 at 17:26

  Öreeeeeeg? Mehetünk a Dunának akkor… 🙂

   
  • mák

   2018/11/05 at 17:29

   Ugyan-ugyan. 🙂 Mint mondtam, fiatalnak és csinosnak lenni nem akkora kunszt. 😉

    
 3. peony67

  2018/11/06 at 09:05

  Ilyet én is kaptam csak hozzátették, hogy okos is , és bolond is :-D…

   
 4. Milda

  2018/11/06 at 11:24

  Ebben kisbótba? Én inkább kiállításmegnyitóra venném fel….:-))

   
  • mák

   2018/11/06 at 11:46

   Arra majd valami mást. 😉

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: