RSS

6/17 – Lesunyni

17 Sze

Itt az ősz, és már megint logisztikázás van ezerrel: ki mikor megy, mikor jön, ki vesz macskakaját, és mikor sül kenyér (az a kérdés persze fel sem merül, ki süti meg azt az inkriminált kenyeret), plusz még további mókák és mulatságok. A Repülő Kutató rendelkezésemre bocsátotta őszi konferencianaptárát, ami éppen úgy fest, mint általában megszoktuk. Brüsszel, Prága, Bécs, ez utóbbi természetesen akkor, amikor nekem éppen úgynevezett őszi vakációm van. Még az is lehet, hogy ráragadok, mint egy kullancs, és elmegyek vele professzorfeleségeskedni. Halottak Napja Bécsben, jobb híján befonom én is magamat valami díszes koszorúba.

A mai nap mintegy kvintesszenciája ezeknek az őszi logisztikázásoknak: már megetettem a kovászt, összedobtam az öregtésztát, estére kenyér is lesz. Addig viszont még megkísérlek hajat vágatni és fényzőgépet pucoltatni, mely utóbbi valószínűleg azzal jár, hogy gép nélkül maradok egypár napra, ergo fotókonzerveket is kellett gyártanom, ehhez meg kitalálni, mi a nyavalyát veszek majd fel holnap meg holnapután.

Készülnöm kell a holnapi óráimra is. Amit tavaly leadtam nyomorult elsősöknek, súlyosan megfeküdte a gyomrukat meg az agyukat, úgyhogy muszáj lesz lazítani és könnyíteni az anyagon, életközelibbé meg jobban emészthetővé tenni. Kevesebb tejszín, több hab, vagy hogyismondjuk. Mindehhez pedig ma egy szakdolgozóval is konzultálnom kell, mert teljesen összeomlott, és fel kell vakarnia valakinek a padlóról. Én már a második témavezetője vagyok, az elsővel nem jött össze a kommunikáció, úgyhogy elbukta az eredeti leadási lehetőséget, aztán jött a zélet, kapott munkát, elfogyott az idő, megjöttek a kétségek, most meg már a kapkod-fűhöz-fához fázisában van, és nem tudja úgy megcsinálni, ahogy eredetileg szerette volna. Le kell ülnöm vele, hogy elmagyarázzam, nincs veszve semmi, de ezt a dolgozatot muszáj lesz leadnia, három éve dolgozik a diplomáért, nem bukhatja el egy nyüves szakdolgozat miatt. Stratégia, tervezés, újratervezés, átalakítani a témát, átalakítani a megközelítést, lesunyni a fejét, és csak csinálni.

Melyhez hasonlókat magamnak is soxeretettel kívánok.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/09/17 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

Címkék:

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: