RSS

5/290 – Al fresco

17 jún

A barlangi morcok nehezen jutnak el bármiféle ereszdelahajamatra, de ezúttal még csak nem is erről volt szó. Mikor a Repülő Kutató fellátogatott hozzám két focimeccs között a Bűnök Barlangjába megérdeklődni, nem tolnánk-e le a városba a pofánkat megnézni, hogyan sűzik a pestit, én éppen egy, az évszakhoz legkevésbé sem passzoló vastag pokróc alatt hevergéltem hosszú ujjú házislafrokban, és arra panaszkodtam, hogy fázom. Az ilyesmi errefelé általában egy kiadós takonykór érkezését szokta előjelezni, és ez nem töltött el különösebb örömmel. Úgyhogy nem mentem sehová, ehelyett bealudtam a futonon.

Szerencsére vaklárma volt (bár persze nyugtával dicsérjük a napot), ma a szokott fickós állapotban ébredtem hajnali ötkor, beblogoltam a macskamászóka kalandjait, aztán elkezdtem pörögni, mint a búgócsiga. Ma vendégeket várunk, és ilyenkor (mint már említettem párszor) mindig megpróbáljuk kivágni a magas cét, de dulván. A jelek szerint ez inkább ijesztő, mint vonzó, mert több fehér hollót látunk, mint vendéget. Poették viszont (ma is ők jönnek) valószínűleg bátrabbak a szokásosnál, pedig mára azzal fenyegettük meg őket, idézem a RK leveléből, hogy “csirkemáj sherrymártásban, sült paprika mézzel és mandulával, chorizo kolbász fűszeres vörösborban érlelve, szicílai sült paradicsom, pácolt olajbogyó, zöldfűszeres sajt és paradicsom, tabuleh, málnás tiramisu”.

Ehhez a lakomához viszont nekem fel kell robbantanom a teraszt (ott fogunk táplálkozni al fresco), és a terasz e pillanatban elég csehül fest, úgyhogy juhé, rávetem magam.

Mivel egy gonosz némber vagyok, még az is megeshet, hogy a terített asztalt is be fogom majd mutatni.

Egy blogon egyszer azt olvastam, hogy “ahhoz az élethez öltözz, amit élni szeretnél, ne ahhoz, amit élsz”, és én ugyan ezt erős fenntartással fogadtam, de most a délutáni vendéglátáshoz öltöztem, nem a terasztakarításhoz. A ruhák azért vannak, hogy használjuk őket. Esetenként el-.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/06/17 hüvelyk eská, nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: