RSS

5/280 – Kiértékel

07 jún

A hivatalos levélcímemre a sok mindenféle “fontos tudnivaló” meg “körlevél” meg “IT karbantartás várható időpontja” meg más tücsökbogár mellé tegnap beesett egy olyan levél is, amin igen fényesen mulattam. Olyanok voltak benne (betűhív átirat), hogy “Mi tudományos könyveket publikálunk és igen nagy öröm lenne számunkra, ha kiértékelhetnénk az ön munkáját az adott szakterületen”. Ez, mit ne mondjak, roppant megtiszteltetés, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a hivatkozott munkát már kiértékelték az adott szakterületen summa cum laude, ezért vagyok az irodalomtudományok doktora, szolgálatukra. Na de folytatják is: “Az ön kutatása szélesebb hallgatóságot érdekelhet, és mi szeretnénk ha megfontolna egy publikációt nyomtatott könyv formájában, világméretű forgalmazásban.” Ez, mondanom sem kell, úgyszintén rendkívül nagy megtiszteltetés. A “világméretű forgalmazás” a legmézesebb madzag, de persze a “nyomtatott könyv” is olyan, mint a Szent Grál: az ember csak fut utána, aztán franciák hajigálják meg őtet tehenekkel, miközben azt kiabálják, hogy az apja egy hörcsög volt, az anyja pedig bodzától bűzlött. Mekkora pech, hogy ez a nyomtatott könyv már megjelent. 2010-ben. Csekély nyolc éve. Mely információ elnyeréséhez még “ni!”-t mondó lovagokkal sem kellett volna konzultálni, csak eleriszteni egy keresést a gúgliban. Ez utóbbi tán még azt is kihozhatta volna, hogy a szélesebb hallgatóság érdeklődése úgy nagyjából tíz kritika meg recenzió formájában csapódott le, még csak nem is a legrosszabb helyeken. Hát ennyit a vanity pressek működéséről úgy általában.

Ma túlnyomórészt itthon ücsörgök, szövegeket pofozgatok, és fájós lábikómat dédelgetem. (Azt ugyan eddig is tudtam, hogy nagyjából én vagyok a legérzékenyebb lábú nő ebben a rühes univerzumban, de hogy még a Josef Seibel strapaszandál is feltörje és -hólyagozza a talpam, hát arra tutira nem számítottam.) Közben viszont, mivel mindig minden egyidejűleg szokott megérkezni, és lehetőleg a legkevésbé alkalmas időpontban, ma reggel héttől este nyolcig nincsen a városban gáz, cserébe viszont tíz után valamikor beesik Atilláné, és takarít. Azt nem tudom, a macskák honnan vették le a drótot, hogy ez várható, de máris bevonultak testületileg a Bűnök Barlangjába.

Kattintásra megnőnek, ha esetleg erre lenne igény. Az az embergyilkos tekintet, amit Celó produkál, megéri.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2018/06/07 hüvelyk macs, nyár

 

4 responses to “5/280 – Kiértékel

 1. peony67

  2018/06/07 at 10:39

  Eddig halálosan irigyeltelek, mert úgy tűnt mindenféle pipőt, legyen akár kínai óccó, akár méregdrága márkás bőr jól visel a lábad… nekem meg még a legkényelmesebb tornacipő is képes feltörni… kivéve Joseph Seibel remekeit… de ha már azzal is baj van….

   
  • mák

   2018/06/07 at 10:42

   A nyári cipőkkel és a velük járó mezítlábbal van főként gond. Harisnyával vagy zoknival sokkal könnyebb, de a nyaraimat nagyrészt azért topogom át kínai óccó tornacipőkben, mert azok általában bántatlanul hagynak. Bezzeg a többi, legyen az akár El Naturalista, akár Josef Seibel, akár Clarks!

    
 2. vica57

  2018/06/07 at 12:31

  Hasonló cipőben járok magam is.
  Ezért felülemelkedtem azon az ízlésterroron, amely szerint a szandál-zokni párosítás shocking!

  Most épp várok egy Factcool küldeményt (vászoncipő + szandál), kíváncsi vagyok, passzolnak-e majd, mert amúgy roppant nehezen kapok kényelmes lábbelit.

  Legutóbb egy domború talpú sportcipő fogott ki rajtam, mert a gumírozott orrának a széle (ahol a vászonnal találkozik) nyomja az egyik kissé begörbült lábujjam kiálló ízületét. Amely tulképp nem nevezhető bütyöknek, mert az ujj van begörbülve egy sok évvel ezelőtt elhanyagolt ínhüvely gyulladás (igen, lábon!) miatt.

  A filléres kínai tényleg gyakran bejön, de aztán gyorsan ki is megy, mert hamar megreped a talpa…
  Úgy kb egy szezont kibír, ha nem húzom fel sűrűn..

   
  • mák

   2018/06/08 at 05:18

   Sokszor pazarlásnak érzem, hogy egyszezonos cipőket vegyek, de hiába van valami tartósra és strapabíróra gyártva, ha arra nem alkalmas, hogy hólyagok nélkül átfutkorásszak benne egy egy egész napot…

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: