RSS

5/217 – Vedlés

05 ápr

A mai napot szeretném a macskaszőr világnapjának jelölni, indokaim erre pedig számosak és jogosak, hogy a fene vinné el őket.

Az egész a szokásos módon kezdődött, miszerint Celofán lehányta a kelimszőnyeget, én meg rendes kislány módjára feltakarintottam. Anasztázia nagyhercegnő gyakran merő passzióból hány, de ezúttal volt a matériában egy tisztes méretű szőrcsimbók is, úgyhogy megpucoltam a szemüvegemet, és alaposan szemügyre vettem a dolgokat, úgymint a szőnyegeinket. A dolgok nem álltak jól, úgyhogy némiképp káromkodva elővettem egy pár gumikesztyűt, és nekiláttam szőnyeget szőrteleníteni. A kelimszőnyegünk egy sunyi macskaszőr-csapda, ami majdhogynem feltűnésmentesen képes magába nyelni kiporszívózhatatlan mennyiségű vedledéket. Ezúttal összesen négymaréknyit sikerült, amit nem is igazán értek, mert ezeket a dögöket (mármint a macskákat) naponta fésülöm. Nyilván itt a tavasz, batynak a matykák, akik meg nem tudnak batyni, azok vedlenek, de azért mégiscsak sok ez a jóból. (Még szerencse, hogy annyira rémesek azok a kis kopasz szfinxmacskák, így végképp nem fenyegeti az a veszély ezt a két szőrös lakótársat, hogy lecseréljem őket.) Azt már csak a történelmi hűség kedvéért teszem hozzá, hogy az egész procedúrát valószínűleg még így is hagytam volna a rittyóba, amilyen rossz háziasszony vagyok, de holnap egy finn populizmus-kutató jön hozzánk alvóvendégnek, aztán mégiscsak a legjobb orcánkat kéne mutatnunk, nemdebár.

Más indokaim között az is szerepel, hogy két lehetőségem volt: vagy a macskaszőrről írok máma, vagy a szakdolgozatokról. A szakdolgozatokról meg, ha lehet, inkább nem írnék.

No sebaj, hátha holnap már jobb napunk lesz.

Amennyiben esetleg aziránt érdeklődnétek, van-e magyarázatom a mai öltözékre, férfiasan bevallom, hogy nincs. Maximum annyi, hogy ezek a holmik estek rám a szekrényből, én meg nem ugrottam el idejében előlük.

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2018/04/05 hüvelyk újracucc, eská, tavasz

 

7 responses to “5/217 – Vedlés

 1. Zsuzsi

  2018/04/05 at 15:38

  Nekem tök bejön a mai szerelésed is. 🙂
  Nálunk egy darab (na jó, egy egész, nem egy darab) tacskó keverék kutya lakik, de az hosszú szőrű, így minden héten több apró kabalakutyára való szőrt porszívózok össze utána. 🙂

   
  • mák

   2018/04/05 at 16:18

   Egyszer olvastam valahol egy nőről, aki a macskái szőréből apró állatkákat nemezel. 😉

    
   • csilla75

    2018/04/06 at 16:44

    Én olyat láttam, hogy megette a kis pamacsokat :-O

     
    • csilla75

     2018/04/06 at 16:45

     Mármint tévében láttam 🙂

      
 2. vica57

  2018/04/05 at 19:36

  A ruháddal semmi baj nincs, ahogy az előttem szóló írta: tök bejön 🙂

  Sajnos a jószágok akkor is vedlenek, amikor épp nem fésülgetjük őket.
  Én már lemondtam a szőnyegről, amikor a németjuhász keverék beköltözött, úgy 12-13 éve. NEKI aztán volt szőre, ráadásul a hosszabb szőrű típusba tartozott.

  Most 2 makka van, normál szőrhosszal, + egy kb tacskó-spániel keverék, helyes kis szőrmekabátban, napi fél-egy marékkal fésülök ki belőle és mindenfelé már a hét közepén szőrpamacsok hullámzanak a légmozgástól.

   
  • mák

   2018/04/06 at 16:47

   Vedlenek ezek mindig. Csak tavasszal egy kicsit még inkább.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: