RSS

5/173 – Széna, szalma

20 feb

Eddig általában úgy festettek a dolgok, hogy a Repülő Kutató hosszú, kitartó munkával elnyert egy ösztöndíjat, aztán érzelmesen búcsút intett nekem, és legközelebb három hónappal később láttam viszont. Na hát pusztán a poén kedvéért tavaly ősszel több év hosszú és kitartó munkájával elnyert egy akkora ösztöndíjat, mint a Kilimandzsáró meg a Kancsendzönga együttvéve. Körülbelül ez a legnagyobb darab ösztöndíj, amit Európában el lehet nyerni, nem vicc. A vicc abban van, hogy ez éppen egy ritkamód seggenülős ösztöndíj is, ami miatt nemigen van ideje meg lehetősége pár napnál hosszabb időtartamra elröpködni valahová. Jó, persze, így is lesz még itt még nyárig München, Graz meg New York, most is éppen Marosvásárhelyen pocol három napig, de a bolygóhollandiságnak egyelőre kampeca.

Summa summárum: most éppen ugyan szalma vagyok, de ez csak csütörtökig tart, és még arra sem elég, hogy hetvenhét skandináv szeretőmmel fetrengjek a páfrányosban (ez amúgy egy Sylvia Plath-parafrázis, mielőtt bármi rosszra gondolnátok). Pláne, hogy közben tancsitancsi van. Megyek is.

Mintegy mellesleg megjegyezném, hogy már megint havazik, izélné hegyesre a zuniverzum, és rohadt hideg is van, úgyhogy ismét itt a Michelin-gumibabák szezonja, de én nem vagyok hajlandó megadni magam, legalábbis egyelőre nem.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/02/20 hüvelyk eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: