RSS

5/122 – Partiállat

31 dec

A blog régebbi olvasói már elég jó képet festhettek maguknak az én mulatós szilvesztereimről, melyeken vad csuhajgások és kurjongatások közepette elvonulok este kilenckor aludni, kicsit szidom még az ablakom alatt petárdázó hülyéket, aztán elalszom, és tojok az egész évbúcsúztatós hajcihőre. Nos, idén is ugyanez várható.

Akár úgy is tűnhet, hogy én ellensége vagyok a szilveszterezésnek, de voltaképpen nem, egyszerűen csak nincs bennem semmiféle érdeklődés iránta. Persze értem a koncepciót, lehetőség az átgondolásra meg újratervezésre, egy olyan időpontban, amikor amúgy is mindenki más ezt csinálja. Lezárás, újrakezdés, fogadkozások, hogy az új év jobb lesz a réginél, még egy utolsó nagy ereszdelahajamat, mielőtt leszokunk az ivásról, a cigiről, leadunk tíz kilót, jobban odafigyelünk magunkra, konditerembe fogunk járni és nem fekszünk le full sminkben. Még a petárdázást meg tűzijátékot is értem az összes pogány konnotációjával egyetemben, hangos durrogtatással kergetni el a rossz szellemeket, nyitás valami új lehetőség felé, kiseprűzni minden rossz gondolatot meg emléket. Szóval értem én ezeket a dolgokat, de nem érdekelnek, pontosabban érdekelnek ugyan, de ezek sose kötődtek számomra a szilveszterhez, nekem a szeptember eleje a fordulópont az új tanév kezdetével, meg a tavaszi napéjegyenlőség, amikor mindig megbolondulok kicsit, és vad nyüzsöghetnékem meg újrakezdhetnékem lesz.

Na de akkor is. Az össznépi mulatozásnak meg kurjongatásnak meg a gonosz szellemek kergetésének nem kéne olyan következménnyel járnia, hogy utána hetekig a durrogtatástól hisztérikussá vált, elszökött kutyákat körözzenek. Nekünk mondhatni mázlink van, bentlakó családtagjaink vannak, akiket nem kell kivinni mozogni meg szarni, de a macskák este hatkor így is testületileg ugranak majd fejest a futon mögé, és ki se jönnek másnap reggelig. Anyósomék Timója már elég öreg és süket ahhoz, hogy a lakásba zárva átszundikálja nagyjából az egészet, de úgy öt évvel ezelőtt egy szilveszter alatt lyukat rágott kínjában a terasz közepén a deszka választófalba, mert túl földszintes volt ahhoz, hogy átugorjon a kerítésen. A szembeszomszédéknál van most egy Hektor, aki kábé féléves és golden retriever – na hát szegény Hektor speciel épp a leginkább veszélyeztetett csoportba tartozik. Valószínűleg be kell majd zárniuk a pici házukba a két gyerek mellé. Remek buli lesz.

Ami meg különösen dühít: a törvényeknek meg szabályoknak elvileg az a fő funkciója, hogy a büntetéstől való félelem visszatartson az ártalmas hülyeségtől olyanokat, akiknek nincs elég eszük vagy morális érettségük ahhoz, hogy maguktól belássák az ok-okozati viszonyokat meg betartsák a társadalmi együttélés szabályait. A jelek szerint a szilveszterre még a tiltások sem hatnak: hiába tilos dec 31. 18:00-ig süstörgős istennyilákkal durrogtatni, valamelyik neandertáli már tegnapelőtt rákezdett a közelben. És hiába tilos holnap reggeltől ismét 365 napig, holnap délelőtt is lesz pár baromarcú, aki akkor találja meg a garázsban azokat a röppentyűket, amikről éjjel elfeledkezett a nagy bulizásban.

Mi mást mondhatnék: vigyázzatok a kutyáitokra-macskáitokra-tengerimalacaitokra, ha vagynak, kicsiket petárdázzatok és ne délután ötkor, ha durrogtatni akartok, meg hát persze boldog új évet mindenkinek, akinek ez fontos.

Ez itt az én bulijelmezem, tessék. A zoknik nem a fényviszonyok miatt felemásak, megirigyeltem a RK szép zoknijait, és magamnak is vettem egy párat, így mulat egy úr. És hogy azért valamit én is produkáljak szilveszterice abból, hogy mit nem akarok átvinni az új évre: a hajfestést annyira nem akartam, hogy ma reggel hatkor restauráltam a fejemen a pipirost.

(Ma még jön amúgy poszt a szokásos hóvégi összefoglalón túl is, de most futok, mert az öregtészta is olyan, mint a vonat, nem vár.)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/12/31 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: